Vijesti

Na prijemu kod predsjednika RH dobrovoljni darivatelj krvi Stjepan Šmidt

U Tjednu crvenog križa tradicionalno je u uredu predsjednika RH Zorana Milanovića priređen prijem za dobrovoljne darivatelje s jubilarnim brojem davanja krvi, a referentna ove je 2022.godina. Na prijemu je iz Gradskog društva Crvenog križa Daruvar bio dobrovoljni darivatelj sa 100 davanja 2022. Pakračanin koji sudjeluje u akcijama dobrovoljnog davanja krvi u Daruvaru Stjepan Šmidt.

Vrlo intenzivan program provodi Gradsko društvo Crvenog križa uz pomoć volonterki i volontera u ovom Tjednu Crvenog križa. Danas je u restoranu Terasa Daruvarskih toplica svečana dodjela priznanja jubilarnim darivateljima krvi. O današnjoj svečanosti u ime organizatora Gradskog društva Crvenog križa Daruvar ravnateljica Andrea Brletić:
Brletić

U četvrtoj ovogodišnjoj i ovotjednoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi odaziv je bio jako dobar. Tijekom dva dana provedbe akciji prikupljeno je 170 doza krvi. Pozivu se odazvao 201 dobrovoljni darivatelj i darivateljica a zbog određenih zdravstvenih odstupanja od propisanih parametara, krv nije mogla dati 31 osoba. Sedam novih darivatelja pridružilo se velikom daruvarskom društvu dobrovoljnih darivatelja. Od sedam novih četiri su dečka i tri djevojke.

Fotografije: Gradsko društvo Crvenog križa Daruvar

Back to top button