Vijesti

Mjesec dana do otvorenja trgovačkog centra u Daruvaru

Ukazali smo na prometnu problematiku u Ulici Augusta Šenoe. Iako je situacija već nekoliko dana mirnija, do završetka radova organizatori posla mole sve koji prometuju ovom županijskom cestom za strpljenje. Novih informacija o izgradnji dijela nogostupa koji nedostaje u toj Ulici zasada nema. Gradonačelnik Damir Lneniček je u telefonskom razgovoru za Radio Daruvar još jednom potvrdio kako je Grad u Proračunu osigurao dio sredstava za dovršetak odnosno povezivanje nogostupa, a na raspolaganju investitorima Županijskoj upravi za ceste u operativno- radnom dijelu posla je i daruvarski Darkom.

Cijene radova i materijala u odnosu na vrijeme kada je ovaj posao ostavljen za sutra, odnosno nekad poslije, otišle su visoko gore. Što planira Županijska uprava za ceste po ovom pitanju, čim saznamo obavijestit ćemo javnost, a do tada čekamo da u ŽUC-u prihvate naš telefonski poziv.

Što se tiče afirmativnih situacija vezano za lokaciju oko koje se puno toga sada vrti, u ovoj fazi provode se finalni radovi na izgradnji, a paralelno s prodajnim centrom napravljena je nova trafo stanica dodatne veće snage, što je bio jedan od uvjeta gradnje, i HEP je obavio posao. Sada je omogućeno gospodarstvu i svim korisnicima na tom području a koji to žele da se priključe. Plinska mreža se popravlja na tom potezu, a od danas, samo nas mjesec dana dijeli, od za 9.3. najavljenog svečanog otvorenja novog velikog prodajnog centra u Daruvaru.

fotografije: A.L.

Back to top button