Vijesti

Mirotvorstvo čini sretnim – Mise u daruvarskim Crkvama za Badnjak i Božić

Četvrta je nedjelja došašća, sutra je Badnjak dan uoči Božića, vrijeme najintenzivnijih priprava za proslavu Božića, dan u kojem se kite kuće, čiste dvorišta. Tradicija i običaj za Badnjak je bdijenje za proslavu najradosnijeg blagdana u kršćanskom svijetu. Treba li uopće napominjati kako je smisao ovog praznika, radost puna života, povezivanje, razumijevanje i izgradnja svijeta mira.

U Župi Presvetog Trojstva dnevne mise za Badnjak su u Župnoj crkvi po redovitom rasporedu. U 20 sati je prva Božićna, Misa bdijenja ili Dječja polnoćka. Redovitu Polnoćku u ponoć u župnoj Crkvi Presvetog Trojstva u Daruvaru predvodi župnik Ivan Popić. Na sam Božić, središnja župna sveta misa je u 11,00 a večernja misa je u 18 sati.

U Župi Svetog Antuna Padovanskog je i betlehemsko svjetlo kao simbol mira, svjetlosti i nade. koje vjernici mogu preuzeti te osvijetliti i svoje domove. Betlehemsko svjetlo je u Crkvu na Slaviku doneseno iz bjelovarske Katedrale uz pomoć župljana Martina i Krunoslava. Geslo ovogodišnjeg slavlja Betlehemskog svjetla glasi Mirotvorstvo čini sretnim.

U Župi Svetog Antuna Padovanskog, Misa u Župnoj crkvi na Badnjak je u 20 sati u Doljanima u 22 sata a Misu polnoćku u ponoć u župnoj crkvi predvodi župnik Dejan Ilić. Mise na Božić su u Doljanima u 8 sati i u župnoj crkvi na Slaviku, središnja misa je u 10 sati!

Back to top button