Vijesti

Kakav je plan za nedovršenu cestu DC 47 u Lipiku?

Nedovršena cesta u Lipiku koja već mjesecima čeka na promjenu situacije koju bi označio nastavak konkretnog posla na terenu bila je razlog da zainteresirana javnost ovu temu otvori i u programu Radio Daruvara. Riječ je o nedovršenoj prometnici prema Zagrebu iz Lipika DC 47.

Adresa kojoj smo se obratili pitanjima su Hrvatske ceste. Kada komuniciramo dopisujući se (elektroničkom poštom) slijedimo povlačenje poteza, najprije pitanja potom odgovori.

Evo pitanja upućenih Hrvatskim cestama iz Informativnog programa Radio Daruvara:

  • Hoće li Hrvatske ceste inicirati završetak radova na dionici od nekih dva i pol kilometra?
  • Da li Hrvatske ceste prešutno odobravaju probijanje rokova od strane izvođača?
  • Što je razlog probijanja rokova i što je sada u planu, ostaviti prometnicu nedovršenu ili riješiti situaciju i staviti obnovljenu prometnicu u funkciju i kada?!

Odgovor iz Hrvatskih cesta stigao je vrlo brzo. Odgovor prenosimo u cijelosti.

Hrvatske ceste, kao investitor radova, tvrtku PZC kao izvođača radova su nebrojeno puta upozoravale na potrebu pojačane dinamike izvođenja radova te Hrvatske ceste očekuju da će se projekt sukladno iznesenom dinamičkom planu završiti u predviđenom roku. Tijekom izvođenja radova uočena je nesukladnost projektne dokumentacije s postojećim stanjem instalacija te je izvođaču radova PZC-u temeljem navedenog morao biti produžen ugovorni rok izvođenja radova do kraja ovog mjeseca, budući se dio projekta koji se odnosi na položaj instalacija trebao valorizirati te preprojektirati. Trenutno je trasa državne ceste DC47 pripremljena za izvođenje hladno recikliranog sloja dok je pješačko – biciklistička staza pripremljena za asfaltiranje. Radovi na reciklaži i asfaltiranju započinju idućeg tjedna.

Back to top button