Vijesti

Kad bebe šute a vode glavnu riječ

Glavna točka današnjeg zasjedanja Vijeća beba Daruvara u Velikoj vijećnici Grada bila je dječji pogled na svijet. Odrasli poruku razumiju. Na tragu otvaranja prilika za ispunjavanje očekivanja i financijska podrška ima svoje značajno mjesto uz niz drugih pratećih detalja. Novčana potpora mladim obiteljima s novim članovima može biti poticaj za Odluku o širenju obitelji. Lokalna demografska politika malim koracima u svim segmentima života otvara prostor u kojem se pronalaze komparativne prednosti u izboru Daruvara kao životnog ishodišta. 23 bebe pomladile su grad u prvih tri mjeseca ove godine. Dečki su zasada u laganoj prednosti, njih je 14 a curica devet. Najmlađim Daruvarčankama i Daruvarčanima i njihovim roditeljima među kojima je bilo dosta poznatih lica obratio se gradonačelnik Damir Lneniček podsjetivši kako Grad Daruvar financijski prati prema svojim mogućnosti svakog novog stanovnika od rođenja i dalje u svim etapama života:
Lneniček

Vijeću beba i njihovim roditeljima obratila se i zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi:
Cegledi

Gradonačelnik Damir Lneniček iznio je i brojčane pokazatelje u prilog pomlatku Daruvara:
Lneniček

Među bebama prisutan je bio i maleni, četiri tjedan star, Nolan Bublić. Mama Nicol Polenus ovom prilikom o izboru života u Daruvaru i prednostima ovog grada rekla je:
Polenus

Još jedna mlada mama Sonja Selihar o iskustvima s prvim djetetom, curicom od nekoliko mjeseci i s pogledom u perspektivu kaže:
Selihar

Ukupan iznos za daruvarske bebe u prvom krugu isplate ove godine je 6100 eura. Grad Daruvar za prvo dijete u obitelji isplaćuje 150 eura za drugo 400 i za treće 700 eura.

Back to top button