Vijesti

Jedna riječ govori sve – Afrika

Posebnim ljudima pruža se prilika biti na posebnim mjestima I poseban i drugačiji kontinent približila je usred Daruvara Zdenka Zvonarek, ovogradska radijska ikona, majstorica kista i poteza za prikazati život, karakter, raspoloženje, ljude, sjaj u očima, životinje, osjećaje, sve to na slikama… U prostoru gdje je organizirana izložba, tek koji metar od strogog centra grada u Jelačićevoj 5, putokaz za izložbu je natpis na vratima. Jedna riječ govori sve. Afrika. Izložbeni postav nisu samo slike, to su slonovi, radovi u ebanovini, papir, figure, slonovsko g., tkanine, maske… Sve je to povezala u jednu cjelinu i organizirala u izložbeni postav uz podršku lokalne samouprave i prijatelja, naša Zdenka, ambasadorica Daruvara u Africi i ambasadorica Afrike u Daruvaru, koja o izložbi i cilju ovoga postava kaže:
Zvonarek

I to je ono najbolje na ovoj odličnoj izložbi kaže to i posjetiteljica iz Češke, Dana, koja u Daruvaru živi već godinu dana i ovdje radi u Pentekostnoj crkvi:
Dana

Sav prihod od prodaje izložbe Afrika u Daruvaru ide za Shimba Hills u istočnu Afriku. Na konstataciju kako je to njima to potrebno Zdenka se samo nadovezuje:
Zvonarek

Zdenka pokazuje sve, papir, sirovinu od koje je papir u formatu A4 izrađen i kaže…
Zvonarek

Istovremeno u prostor ulazi posjetiteljica koja nakon obilaska izložbenog postava Afrika kratko konstatira:
posjetiteljica

A posjetitelj koji je s Danom s početka ove priče došao na izložbu također je iz Češke a ovdje je u Daruvaru pomoćni pastor u Pentekostnoj crkvi, Vaclav:
Vaclav

I još Zdenku Zvonarek pitamo tko je uz njen autorski rad, logistička podrška izložbi Afrika:
Zvonarek

Izložbu organizirano obilaze učenici daruvarskih škola u sklopu nastave povijesti umjetnosti, uglavnom interes za proći i pogledati radove nastale i inspirirane Afrikom je veliki. Adresa na kojoj je otvorena izložba je Jelačićeva 5.
Zvonarek

Posjetite Afriku u Daruvaru, postav se može razgledati do 31. listopada od 10 do 18 sati, svaki dan.

Back to top button