Vijesti

Gimnazijalci- humanitarci na djelu

Bez obzira na pojačanu svjesnost o pomaganju potrebitima u blagdansko vrijeme, humanitarno djelovanje u našoj školi nastojimo produžiti na cijelu godinu. Razrednici i ravnateljica izradili su plan u koji neprestano dodajemo nove ideje, jer osim obrazovne izuzetno nam je važna odgojna komponenta škole.

Učenici su sjajno reagirali na prijedloge, sami su dodali svoje ideje i odmah tijekom prosinca se uključili u Caritasovu akciju „Za 1000 radosti – Na strani dobra“.
Tijekom ovog posljednjeg nastavnog tjedna prvog polugodišta učenici 1. A su sredstva namijenjena za svoje međusobne poklone u igri Tajni prijatelj skupili i odnijeli, zajedno s razrednikom, Emirom Sulikom, za pomoć pri liječenju našeg sugrađanina Eniza Jašarevića. Učenici 2.A s razrednicom Ribanom Moulis ispekli su hrpe kolača i slasnih zalogaja te time prikupili isto tako novčanu pomoć za Eniza.
Val humanitarnog djelovanja nastavljamo i danas od 18 do 20 sati, kada će se u holu srednjih škola održati Humanitarni pub kviz. Promocije znanja ali i dobre zabave, druženja i timskog duha nikada dosta, stoga će na kvizu sudjelovati četrdesetak učenika naše škole i nastavnici, kao pomagači i mentori timova. Glavni organizator kviza je profesor Ivan Horina. Uz održavanje kviza prodavat će se kolači koje će pripremiti nastavnici, božićni ukrasi koje pripremaju učenici i nastavnici te slike koje izrađuje učenica Dora Hlušička iz 2.B. Sva sredstva, kao i prikupljene kotizacije za kviz također idu za pomoć pri liječenju Eniza.

Još valja napomenuti da kviz vode dvojica naših bivših učenika, a danas kvizaški voditelji, Juraj Šargač i Leo Žukina. Publika je dobrodošla, možete kupiti sve nabrojano, navijati, zabaviti se uz brojna zanimljiva pitanja i lijepo provesti ovu zimsku večer.

Ovom akcijom ćemo završiti humanitarno djelovanje u ovoj godini a sljedeće godine nastavljamo u istom ili sličnom tonu. Dobro nam došli!

Gimnazija Daruvar

Back to top button