Vijesti

Flig u Daruvaru – glazba je univerzalni jezik svijeta

Proteklog vikenda u Daruvaru centar grada ispunili su glazba i scenski nastupi. Održan je 15. Flig – Međunarodni festival limenih glazbi. Gosti grada i publika zadovoljni, organizatori i domaćini malo umorni međutim odmor stiže s glazbom jer su interpretacija omiljenih skladbi poveznica među ljudima. O Fligu iz kuta gostiju iz Češke uz podršku prevoditelja, nasmijanog i raspoloženog domaćina Vlade Bahnjika:
Flig

Ovaj glazbeni festival u Daruvaru ugodno je iznenadio goste iz Češke:
Flig

Bit će nadamo se i uzvratni posjet daruvarskog Gradskog puhačkog orkestra kolegama u Češku:
Flig

Gosti iz Nedelišća koji su u Daruvar s mažoretkinjama stigli u dva autobusa također su zadovoljni i programom i ozračjem na Fligu:
Serec

Najmlađe Daruvarske mažoretkinje uzrasta od četiri do sedam godina ponosno je gradom provela trenerica Danijela Delonga Tenžera, osvrnuvši se na nastup…
Delonga Tenžera

U ulozi domaćina, voditelj Gradskog puhačkog orkestra Daruvar, profesor Danijel Rajković bio je i zadovoljan i umoran jer kako kaže treba osigurati sve potrebno da se 120 gostiju ovdje u Daruvaru osjeća kao kod kuće.

Na Fligu su se uz domaćine, Gradski puhački orkestar Daruvar, Daruvarske mažoretkinje, počasne goste i susjede Puhački orkestar Češke besede iz Daruvarskog Brestovca, orkestre iz Češke i Nedelišća, predstavile i mažoretkinje iz Nedelišća, orkestar iz Austrije a program su zaključili nastupom BIG BAND Hrvatske liječničke komore. Iz perspektive domaćina, Flig u Daruvaru a prema ocjeni Zlatka Jande, prošao je:
Janda

Uz podršku Ministarstva kulture i medija, Grada Daruvara, Turističke zajednice Daruvar-Papuk, Bjelovarsko-bilogorske županija te brojnih sponzora i medijskih pokrovitelja.

Back to top button