Vijesti

Doza sporta – doza zdravlja novi projekt daruvarske Hvidre

U Društveno kulturnom centru u Daruvaru održana je početna konferencija projekta Doza sporta – doza zdravlja. Projekt s partnerima iz Općine Đulovac provodi daruvarska Hvidra. Provedba projekta vrijednog preko 400 tisuća kuna započela je potpisivanjem Ugovora krajem petog mjeseca ove godine. O projektu, s naglaskom na razloge zbog kojih su se nositelji odlučili za prijavu, projektna konzultantica Sanja Bogdan Pavlović:
Bogdan Pavlović

Realizacijom projekta planirana je provedba: sportsko-rekreativnih i edukativnih aktivnosti, hodanje u prirodi, sportski susreti, online vježbanje, izrada i distribucija edukativne brošure Zdravo starenje, izrada i distribucija knjižice recepata Dijabetička kuharica i predavanja posvećena zdravstvenoj prevenciji bolesti i promociji zdravlja.  Aktivnosti u sklopu projekta Doza sporta- doza zdravlja usmjerene su…
Bogdan Pavlović

Može li se već sada govoriti o broju ljudi koji su obuhvaćeni projektnim aktivnostima:
Bogdan Pavlović

Realizacija projekta Doza sporta – doza zdravlja zapravo je premosnica do novih velikih projekata Hvidre za koje se uskoro očekuje raspisivanje natječaja. Do tada daruvarska Udruga proistekla iz Domovinskog rata koja je svoje aktivnosti spretno usmjerila u cilju izgrađivanja u prepoznatljivog poslovnog subjekta i kroz ovaj projekt pokreće, okuplja i održava zapošljavanje potvrdio je to predsjednik Hvidre Daruvar Krešimir Ivančić:
Ivančić

Glavni cilj projekta Doza sporta – doza zdravlja je:
Ivančić

Podršku Hvidri i na početnoj konferenciji projekta pružili su svojim dolaskom predstavnici Razvojne agencije Daruvar na čelu s ravnateljicom Nicol Polenus, zamjenik načelnika općine Končanica Franjo Berečki, predstavnici Hvidre BBŽ na čelu s predsjednikom Mladenom Marinkovićem,predstavnik Hvidre Bjelovar Marijan Šprem, predstavnici braniteljskih udruga, i drugih projektno aktivnih udruga civilnog društva iz Daruvara. Realizacijom projekta u provedbi, daruvarska Hvidra ima još jedan važan cilj, a to je kako naglašava predsjednik Krešimir Ivančić:
Ivančić

Realizacija projekta Doza sporta –Doza zdravlja započela je krajem mjeseca svibnja a provedba traje 18 mjeseci do 20.studenog 2023. Ukupna vrijednost je 404 520 kuna . Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s 85 posto sredstava. Ostatak novca do zaokruženja financijske projektne konstrukcije od 15 posto pokriva se iz Proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Hvidra Daruvar a partner u provedbi Općina Đulovac. 

Irena Ivanović-Lasta

Back to top button