Vijesti

Daruvarčani, Marijeta, Elvis i Ivan na biciklima stigli u Knin

Marijeta Donat, nekadašnja rukometašica, voditeljica škole rukometa za djecu, majka troje djece, zaposlenica Centra Rudolf Steiner, gradska vijećnica u prošlom sazivu Gradskog vijeća Daruvara, žena je kojoj je pošlo za nogama odpedalirati na biciklu oko 400 kilometara puta do Knina.

Na ovaj poduhvat ukazala nam je Andrijana Slivar. Kontaktirali smo Marijetu Donat telefonom i uspostavili vezu u subotu navečer nakon što je u pratnji supruga još jednog Daruvarčana i četvero članova Biciklističkog kluba Kutina stigla u Knin od kuda je predočila put koji su prošli na biciklima:
Donat

Bravo za bicikliste iz Daruvara Elvisa i Marijetu Donat i Ivana Cipana. Što se tiče kompletnog puta koji su prevezli na biciklima a kako dojmove prenosi Marijeta Donat…
Donat

Povod za odlazak u Knin je obilježavanje Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a kako su se biciklisti iz Daruvara i Kutine odlučili krenuti na ovaj put:
Donat

Po dolasku u Knin zagrijan na oko 40-tak stupnjeva:
Donat

Naši biciklisti u povratku doma vlakom su se prevezli iz Knina do Zagreba, iz Zagreba do Kutine nastavili put na biciklima, a iz Kutine do Daruvara automobilom. Rijetke su pripadnice nježnijeg spola koje na Marijetin biciklistički način pomiču granice fizičke spremnosti i izdržljivosti:
Donat

Što se tiče mišića nakon svih tih odpedaliranih na stotine kilometara:
Donat

… stići na cilj a na cilju u Kninu da su li možda postavili neku zastavicu Daruvara ili biciklističkog kluba kojeg su članovi?!
Donat

Daruvarskim i biciklistima iz Kutine svaka čast što su na ovaj način povezali Hrvatsku a to je najvažnije s povodom, snažnom voljom i željom u našoj Lijepoj pronositi dobre vibracije.

Put do Knina bio je Treći biciklistički maraton. Sljedeći biciklistički maraton u organizaciji kluba iz Kutine planiran je od 2. do 4. rujna u Vukovaru gdje će biti postavljena zastava Grada Daruvara. 

fotografije ustupila: Andrijana Slivar
tekst: Irena Ivanović-Lasta 
 

Back to top button