Vijesti

Daruvarski dobrovoljni darivatelji krvi sa više od 100 davanja u 2021., Filipović, Štefan, Lukić i Moučka primili odlikovanje RH

Današnji 25.listopada obilježava se kao Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj. Tim povodom početkom tjedna, u ponedjeljak, 23.listopada, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske odlikovao je 164 dobrovoljna darivatelja krvi za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi više od sto puta za muškarce, odnosno sedamdeset pet puta za žene, u 2021. godini. Kako je prije dvije godine zbog epidemije društveni život bio ograničen mjerama suzbijanja širenja zaraze, svečanost je organizirana ove godine. Među 164 dobrovoljna darivatelja krvi iz cijele Hrvatske su i četiri dobrovoljna darivatelja sa 100 davanja iz Daruvara. Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske s područja Daruvara odlikovani su Milan Filipović, Boris Štefan, Željko Lukić i Franjo Moučka.

Još dvoje dobrovoljnih darivatelja krvi sa 100 davanja u 2021., Josip Sofka i Blahouš Finek trebali su primiti priznanja, a nisu bili na svečanosti na Pantovčaku.

Fotografije: Ured predsjednika RH

Back to top button