Vijesti

Daruvar – programska kulturna misija

U Gradskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta ovaj tjedan započeo je sinoćnjim koncertom Vladimira Mlinarića. Gost je profesionalac u pravom smislu te riječi kojeg vežu posebne veze s ovim gradom, koji uživa u prijenosu glazbenih poruka i kada je slušateljska podrška prorijeđena. Za sve koji su sinoć prisustvovali koncertu Vladimira Mlinarića događaj je bio vrhunski jer je i umjetnik na najvišoj razini. Neke su skladbe izvedene sinoć prvi put na klaviru iz kojeg je izvučen maksimum, a glazbene dionice vješto su ukomponirane s komunikacijskim vještinama maestra na zadatku promicanja kulture u svijetu bez granica u kojem se i u malim mjestima na velikim pozornicama publika iako brojčano skromna bogato kulturno uzdiže. Koncert maestralnog maestra Vladimira Mlinarića u dvorani Gradskog kina 30.svibnja u Daruvaru organizirala je Glazbena škola Brune Bjelinskog.

Večeras se na velikom platnu Gradskog kina od 19 i 30 prikazuje dokumentarac Anonimni sveci hrvatskog naroda. Film je posvećen narodnom svecu Jozi Furundžiji koji je za života ostavio snažan utjecaj na ljude Pougarskog kraja. Dokumentarac je o Jozi Furundžiji i svjedočanstvima ljudi koji su po Jozinu zagovoru doživjeli velike milosti. Glavni snimatelj i montažer filma je Filip Tadić, redatelj je Matija Ricov, a u segmentu prikazivanja ovdje u Daruvaru i djelatnici Pučkog otvorenog učilišta dali su si truda da ekranizacija priče o čovjeku bude na razini očekivanih profesionalnih standarda.

Sutra dvorana Gradskog kina u Daruvaru izrasta u teatarsku pozornicu jer srijeda je kazališni dan. Kazališna trupa Lectirum gostuje sa dvije predstave: dječjom lutkarsko- igranom i vrlo poučnom “Tri praščića” u 18 sati, a u 19:30 izvode predstavu za odrasle “Hotel Nostalgija”.

Ova objava poticaj je zainteresiranoj javnosti da svojim sudjelovanjem u odabranim ovotjednim programima budu dio širokog spektra umjetnosti koja s porukama razumijevanja i prepoznavanja i poticanja osjećaja ispunjava gradsku kulturnu misiju.

Back to top button