Vijesti

Dan Grada Pakraca – program obilježavanja

Ovogodišnje višednevno obilježavanje Dana Grada Pakraca započinje ovu subotu, 11. ožujka. U Staroj školi u Ulici braće Radića će od 9 sati biti održane sportske igre slijepih, a sat vremena kasnije u Gradskoj vijećnici kurije Janković započinje Šahovski turnir u povodu Dana Grada.
U 10 sati će od kapelice Male Gospe u Kusonjama krenuti i tradicionalni Križni put Grada Pakraca i nastaviti put prema Pakracu, usputno se zaustavljajući i moleći na preostalih 13 postaja križnog puta koji će završiti molitvom kod Spomen obilježja na rimokatoličkom groblju u Pakracu.
Istog dana od 14 sati će u Gradskoj sportskoj dvorani biti održan tradicionalni, memorijalni rukometni turnir „Dino Plažanin“.
Sportsku subotu zaključuje Međunarodni bridge turnir koji će s početkom u 18 sati biti održan u Gradskoj vijećnici kurije Janković.
U znaku sporta će proteći i nedjelja 12. ožujka kada će u Gradskoj kuglani i na teniskim terenima od 10 sati biti održan „Dječji sportski dan“.
U gradskoj vijećnici kurije Janković će u utorak 14. ožujka s početkom u 18 sati biti održan kviz znanja o povijesti i baštini grada „(Ne)poznati Pakrac“.
Srijeda 15. ožujka je rezervirana za dječju predstavu „Želim znati; hoću znati“ koja će od 10,15 sati biti održana u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman.
Istog dana u 18 sati će u Gradskoj vijećnici kurije Janković biti održano Putopisno predavanje o Everestu i promocija knjige Stipe Božića, poznatog hrvatskog alpinista i putopisca.
Proglašenje najboljih sportaša i sportskih djelatnika u tradicionalnom izboru „Pakračkog lista“ bit će održano u četvrtak 16. ožujka u 18 sati u Hotelu Pakrac.
Petak 17. ožujka započinje Sajmom dječjeg poduzetništva i kvizom „Volim svoj grad“ koji će od 10 sati biti održan na gradskoj šetnici.
Potom će u podne u velikoj vijećnici zgrade gradske uprave na Trgu bana Jelačića biti održan Dan poduzetništva.
Tradicionalna priredba „Poklon mome gradu“ i dodjela nagrada nadarenim učenicima biti će održana u Gradskoj sportskoj dvorani istog dana od 18 sati.
Sljedećeg dana u subotu 18. ožujka će na gradskoj šetnici s početkom u 11 sati biti održana Likovna kolonija. Na istom prostoru će od 16 sati biti održan Sajam udruga, a od 20 sati i veliki koncert „A_Live/A-strana vokalisti“.

19. ožujka – blagdan sv. Josipa

Na sam blagdan svetog Josipa u nedjelju 19. ožujka će biti organizirano polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod kapelice svetog Josipa u 10,30 sati i Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na središnjem gradskom trgu u 10,45 sati , nakon čega će u 11 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije biti služena svečana sveta misa.

Svoj obol ovogodišnjem obilježavanju Dana grada Pakraca dati će i ribolovci i to Otvorenim prvenstvom Grada Pakraca u ribolovu koje će na jezeru Pakurnovac biti održano istog dana, u nedjelju 19.3. od 9 sati.
Ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Pakraca završava u ponedjeljak 20. ožujka kada će u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman s početkom u 11 sati biti održana Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana Grada Pakraca.

Istog dana će u župnoj crkvi Uznesenja BDM od 18,30 sati biti održan koncert Pasionske baštine: „Korizmeni napjevi o. F. Pintarića“.

foto:pakrac.hr

Back to top button