Vijesti

Dan društvenih igara u Gimnaziji Daruvar

Škola nije samo učenje, škola je obrazovanje, opismenjavanje, širenje vidika, druženje, putovanja, a uz sve i spomenuto i ne spomenuto, važno je znati da je škola i igra. Upravo se kroz igru znanja usvajaju spontano, postiže lakoća u komunikaciji a svi uključeni u igru povezuju, raspravljaju, razmjenjuju informacije… Danas je u Gimnaziji Daruvar Dan društvenih igara, a uključeni su gotovo svi. Anketa je provedena, igre su odabrane a geslo pod kojim se provodi ovaj dan u školi je Olimpijsko, Važno je sudjelovati. O prvom i probnom Danu društvenih igara u Gimnaziji Daruvar, ravnateljica Romana Herout:
Herout

Za Dan društvenih igara u Gimnaziji Daruvar odlučili su se…
Herout

Jer su svi učenici pomiješani. Učenici su imali opciju opredijeliti se za tri igre od 11 koliko se danas igra, a svaka igra traje po dva školska sata. Učenici su se također pitali i u odabiru igara…
Herout

Sve prijedloge ravnateljica Romana Herout uvrstila je u jednu veliku anketu:
Herout

Među odabranim igrama su…
Herout

U svakom slučaju jedan razigran dan proveden na drugačiji način u školi što je također bitno, jer…
Herout

Ima škola u zemljama u kojima se filozofski promišlja i organizira obrazovanje, izgradnjom djece u odrasle osobe prateći i razvijajući talente uočene od najranije dobi. Djeca se potiču da i kroz igru šire horizonte znanja tako da u školama imaju predmete poput npr. šaha:
Herout

Back to top button