Vijesti

Članica ansambla Malog amaterskog kazališta Maska o smotri u Hercegovcu

Danas i sutra na praksi u redakciji Informativnog programa Radio Daruvara je učenica trećeg C Gimnazije Daruvar Elena Vrbenski. Elena je za praksu odabrala Radio Daruvar jer se amaterski bavi glumom. Prva glumačka iskustva stekla je igrajući predstavi Vladana Ivkovića Ja u online nastavi, Malog amaterskog kazališta Maska iz Daruvara. Riječ je o predstavi koja je na nedavno održanoj smotri amaterskih kazališta u Hercegovcu osvojila nagradu za najbolju režiju. To je prilika da upravo od Elene Vrbenski doznamo kako je bilo na smotri. Slijedi Elenino izvješće sa smotre u Hercegovcu.

Dana 15.travnja Malo amatersko kazalište ”Maska” iz Daruvara prisustvovalo je 22. smotri amaterskih kazališta u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji održanoj u Hercegovacu. Smotru su nastupom otvorili daruvarski mladi glumci s predstavom ,, Ja u online nastavi ”. U predstavi glumi 14 učenika osnovnih i srednjih škola u pratnji voditelja Vladana Ivkovića. Predstava govori o našim problemima za vrijeme pandemije COVID -19. Predstava u nekih sat vremena scenske igre na duhovit način govori o nedovršenim životnim situacijama. Osim Malog amaterskog kazališta Maska na smotri u Hercegovu predstavile su se još tri mlada amaterska glumačka asambala iz Bjelovara i jednak broj starijih družina. U žiriju bio je književnik , filmski i televizijski scenarist Zlatko Krilić. Sudjelovanjem na smotri ostvarili smo odličan uspjeh osvojivši nagradu za najbolju režiju koja se smatra jednom od najboljih nagrada u kazalištu. Meni je poseban dojam bio upoznati Zlatka Krilića, razgovarati s njim, poslušati njegove stavove o našoj izvedbi. Po mišljenju Zlatka Krilića naša predstava ima devet krajeva što zapravo znači da se na predstavi može i treba još raditi. S Vladanom Ivkovićem Malo amatersko kazalište Maska priprema novu predstavu. Premijera je u planu u mjesecu lipnju.

To je bilo o ukratko o angažmanu Malog amaterskog kazališta Maska a što se tiče radijske prakse s Elenom pripremamo nove priče.

Foto: Vladan Ivković
Back to top button