Vijesti

Akcije za pomoć onkološkim bolesnicima na daruvarskom području

Advent u Daruvaru programski stavlja u funkciju i prostor dijela trga kod Robne kuće. Prosinac je temperature su uglavnom niske u jutarnjim i večernjim satima što svima koji su odlučili uljepšati predblagdansko vrijeme u gradu nije prepreka cupkati na mjestu nekoliko sati subotom i biti na usluzi posjetiteljima. Uoči treće adventske nedjelje, u subotu oko 11 sati, kada je sunce ipak malo podignulo temperaturu, frekvencija ljudi bila najveća oko Marijaninog štanda kreativne radionice za djecu, štanda Češke besede Daruvarki Brestovac i Lige protiv raka Daruvar. Još jednom se pokazalo kako su krumpirove placke tražen specijalitet. Međutim niska temperatura na trenutak je i bramborake dovela u pitanje jer zakazali su alati važni u postupku pečenja. Što se događalo na minusu u subotu saznajemo od Zdenke Novak iz Češke Besede Daruvarski Brestovac:
Novak

Nakon što je Branko Orozović spretno riješio problemčić, bramboraki su se zarumenili na ulju u velikoj peki. Uz bramborake, i medanjaci koje je spravila kreativna skupina žena iz Daruvarskog Brestovca, odlično su prošli. Predsjednica Češke Besede Daruvarski Brestovac Lida Orozović objasnila je cilj akcije Lige protiv raka Daruvar koju je podržala i kojoj se priključila Češka beseda Daruvarski Brestovac:
Orozović

U tri subote u prosincu Liga protiv raka Daruvar skupila je preko 2500 eura.
Orozović

To je pomoć za 47 onkoloških bolesnika s daruvarskog područja za koje je prema rasporedu liječenja svaki dan organiziran prijevoz automobilom s pet mjesta i kliznim vratima. U ovoj 2023., bile su 224 voženje bolesnika uzrasta od 35 do 80 godina na KBC Zagreb, Kliniku za plućne bolesti Jordanovac, Kliničku bolnicu Dubrava, Kliniku za ženske bolesti, Vinogradsku i Institut za tumore u Zagrebu. Raspored je ful popunjen, do i u subotu 30.prosinca a od 2.siječnja kreće se ispočetka. Liga je oboljelima važan oslonac i svjesni toga ozbiljno i odgovorno uz podršku i razumijevanje pokreću inicijative i akcije jer pomoć oboljelima je briga manje.

Back to top button