Vijesti

Župnik Žarko Turuk odlazi u Đulovac u Župu na Slaviku stiže župnik Dejan Ilić

Župnik Žarko Turuk od vjernika Župe SV. Antuna Padovanskog u Daruvaru oprostio se na euharistijskom slavlju u Crkvi na Slaviku u nedjelju 13.kolovoza, a župljani od velečasnog Žarka oprostili su se uz zahvalu i pismom satkanim od emocija u kojem su sačuvane uspomene na trenutke za pamćenje. Žarko Turuk je za sedam i pol godina ostavio je i duhovni i graditeljski trag u novoj Župi Svetog Antuna Padovanskog u Daruvaru. Njegova svećenička misija nastavlja se u Đulovcu. Na prijelazu iz jedne u drugu Župu, Žarko Turuk u osvrtu na vrijeme provedeno u Župi na Slaviku u javnom informacijskom prostoru lokalnog radija zahvalio se:
Turuk

Što je sve dovoljan razlog zahvaliti svima kako župljanima, gostima i svima koji su pomagali i pomažu Župu Svetog Antuna Padovanskog:
Turuk

Jer duhovnu izgradnju pratili su i prate graditeljski pomaci uočljivi u mladoj dvadesetogodišnjoj daruvarskoj Župi:
Turuk

Povremeno bi uređena Crkva na Slaviku primila i po tisuću vjernika, bila nadahnuće uz euharistijska slavlja, i za zborsko pjevanje, koncertne nastupe, izložbe…
Turuk

Župnika Žarka Turuka svečano će uvesti u službu na nedjeljnoj misi u Crkvi Duha Svetog u Đulovcu prečasni Josip Krpeljević. Župnika Dejana Ilića u službu u Župi Svetog Antuna Padovanskog u nedjelju na misi u Crkvi na Slaviku uvest će prečasni Ivica Žuljević.

Back to top button