Vijesti

Ždralice podučavaju šivanju i heklanju, a tabletići osvajaju Europu

Osim što su pokretačice društvenog poduzetništva Ždralice su čuvarice tradicije i običaja. Konkretan proizvod nastao u radionicama Ždralica je daruvarski prsluk. Ždralice nastavljaju dalje pružajući edukacije iz vještina heklanja i šivanja. Ove godine pokrenute su Šivaonica i heklaonica kroz četiri ciklusa nazvana četiri godišnja doba u skupinama od po šest sudionika. Polaznice su stekle osnovna znanja o krojenju, šivanju, heklanju i pletenju. Sada se već može skrojiti i isplesti nova priča o Ždralicama jer kroj i mustra su definirani a zainteresirani motivirani, tako da, a kako predsjednica udruge Suzana Lipovac informacijski kroji ovu priču osvrnuvši se na prvi provedeni ciklus:
Lipovac

Nastavak naravno slijedi. Prije nastavka u drugom ciklusu opaska, da smo se barem ranije sjetili jedan tabletić iz radionice Ždralica poslati Baby Lasagni za ukrasiti pozornicu na Eurosongu:
Lipovac

Iskreno se nadamo jer kako stvari stoje mogli bi tabletići i mustre iz radionica Ždralica ukrasiti pozornicu u Hrvatskoj iduće godine. O tom po tom. A da li su Ždralice možda razmišljale izložiti ručne radove:
Lipovac

Nakon završetka prvog ciklusa slijedi drugi ciklus:
Lipovac

Voditeljice radionica su Melita Sić Špoljarić voditeljica radionice heklanja i Lida Kafka voditeljica radionice šivanja. U prilog ovoj priči i o terminima održavanja radionica u prostoru Udruge:
Lipovac

Još dva mjesta ostala su slobodna u radionici heklanja. Želite li ovladati vještinama heklanja ili osvježiti znanje o kukičanju, kreativnom poslu u prilog promicanju tradicijske kulture, Ždralice se raduju prilici pružiti vam znanja u stvaralačkom radu s vama. Svi materijali i alati za početničke tečajeve su osigurani a sudionici trebaju doći samo s dobrom voljom, spremni izraditi nešto novo, svojih ruku djelo.

Fotografija: Udruga Ždralice

Back to top button