Vijesti

Završio ljetni upisni rok u srednje škole – ravnateljice srednjih škola zadovoljne brojem upisanih učenika

Ljetni upisni rok za srednje škole je završio. Prema broju upisanih, ravnateljice srednjih škola su zadovoljne, nema velikog odstupanja kada je u pitanju broj upisanih učenika. Za jesenski upisni rok ostalo je nekoliko slobodnih mjesta. Ravnateljica gimnazije – Romana Herout:
Romana

Što se tiče jesenskog roka ostalo je tek nekoliko mjesta:
Romana

Skoro sva upisna mjesta su popunjena i u Tehničko srednjoj školi, kaže ravnateljica Sanja Klubičko i dodaje kako već godinama pa tako i ove, kreću u novu nastavnu godinu s istim brojem razrednih odjela.
Sanja

Jedini trenutačni problem je što je prošle godine ukinut jedan pomoćni razred za učenike s teškoćama. Ove godine se prijavilo 11 učenika, a maksimalni broj upisanih u takve razrede je 10.
Sanja

Broj upisanih u Ekonomsku i turističku školu je u laganom porastu posebice u trogodišnjim zanimanjima. U ovom roku upisano je 9 učenika za zanimanje prodavač – s jednim slobodnim mjestom za jesenski rok. Za zanimanje konobar upisana su 4 učenika a preostalo je još 6 slobodnih mjesta. U trogodišnje zanimanje kuhar upisano je 14 učenika dok je 6 mjesta ostalo za jesenski upisni rok.

Četverogodišnja zanimanja ekonomist i hotelijer su popunjena dok je za jesenski rok za zanimanje agroturist nakon 13 upisanih preostalo 7 slobodnih mjesta. – javlja ravnateljica Dinka Kavalir

Vanda Cegledi, ravnateljica daruvarske glazbene škole u novu nastavnu godinu kreće s 12 trenutačno upisanih, a osam slobodnih mjesta ostalo je za jesen.

Back to top button