Vijesti

Započelo Vazmeno trodnevlje

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota nazivaju se i svetima odnosno velikima jer omogućuju ponovno proživljavanje središnjeg događaja kršćanskoga otkupljenja uvodeći vjernike u bit kršćanstva. Vazmeno trodnevlje na poseban način liturgijski je bogato, a na što ukazuje informirajući javnost o načinu obilježavanja Velikih četvrtka, petka i subote uoči proslave Uskrsa u Daruvaru, župnik Župe Svetog Antuna Padovanskog Dejan Ilić:
Ilić

Na Veliki četvrtak kojim započinju Dani Vazmenoga trodnevlja u svakoj se biskupijskoj zajednici služi misa posvete ulja za slavljenje sakramenata. Na misi Večere Gospodnje, crkva se spominje Posljednje večere, na kojoj se Krist dao svojim sljedbenicima za hranu spasenja, za lijek besmrtnosti, što je otajstvo Euharistije, izvor i vrhunac kršćanskoga života.

U organizaciji daruvarskih Župa, Presvetog Trojstva i Svetog Antuna Padovanskog, vjernici će se sutra okupiti na Kalvariji i izmoliti križni put. O mjestu molitve Križnog puta župnik Župe Presvetog Trojstva u Daruvaru Ivan Popić ističe kako je Kalvarija…
Popić

Križni put sutra na Kalvariji organiziraju obje daruvarske župe a pobožnost predvode župnici Ivan Popić i Dejan Ilić.

Back to top button