Vijesti

Započelo karnevalsko ludilo u Daruvaru

Ključ grada u njihovim je rukama. Oni su maskirani veseljaci koji su unijeli šarenilo i radost u subotnje prijepodne u Daruvaru zaslađeno osmijesima, dosjetkama, pljeskom oduševljene publike i krafnama. Na čelu karnevalske povorke Pokladna zastava u rukama klauna. Iza klauna u ritmu Gradskog puhačkog orkestra, Da – Me Daruvarske mažoretkinje, Mažoretkinje udruge Impress, Maškaronačelnik i pratnja, delegacija s istoka, pčelice i pčelari produženog boravka Češke osnovne škole Jan Amos Komensky, Močvara iz Osnovne škole Vladimir Nazor i Dvorske dama i vitezovi produženog boravka Osnovne škole Vladimira Nazora, svi na nogama samo Zloćko u tačkama. Tako izvaljen bio je i na sceni u nekakvom naslonjaču s ključem ispod sakoa, svjestan situacije koja mu se sprema, a do utorka razradio je plan. Neka se čuje što planira Zloćko:
Zloćko

Pred Zloćkovom trešnjom i zamjenica gradonačelnika se na trenutak povukla. Nakon prozivki brkonje s očalama i mikrofonom, Vanda Cegledi otvorila je vrata Gradske uprave i prepustila ključeve Daruvara veselom maskiranom društvu na čelu s maškaronačelnikom i svitom, a sve je popratila riječima…
Cegledi

Neki Ugovor s fašničkom ekipom, da li je potpisan?
Cegledi

…što bi radili u zgradi kada je program vani, na otvorenom. Uz glazbenu pratnju Gradskog puhačkog orkestra Daruvarske u programu su nastupile Da Me daruvarske mažoretkinje, male i velike cure, i Mažoretkinje udruge Impress, male i velike cure, uz gromoglasan pljesak podrške. Uslijedila je predstava za male i velike i cure i dečke Klaunovska posla. O prvom poluvremenu Fašnika u Daruvaru jedna mladolika baka i mama Danijela Anić zdušno podržava program poput današnjeg, jer sve je, kako kaže…
Anić

U utorak je drugo poluvrijeme Fašnika u Daruvaru i kako u ime organizatora Turističke zajednice Daruvar Papuk i Grada Daruvara najavljuju direktorica Ivana Plažanin Vuković i zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi:
Plažanin Vuković/Cegledi

A do tada sladimo se krafnama koje su kako Zloćko kaže:
Zloćko

I još, imena nagrađenih u prvom poluvremenu Fašnika u Daruvaru, javila nam je Lidija Premec djelatnica Turističkog ureda Daruvar.

Prvu nagradu, ulaznice za kazališnu predstavu Vrijeme za bajku koja igra sljedeće subote, osvojile su Pčelice iz Češke osnovne škole Jan Amos Komensky a drugu nagradu, ulaznice za kupanje u TVP-u osvojila je delegacija s Bliskog istoka, članovi ČB Daruvar, Planinara, Moto kluba Daruvar i Matice umirovljenika Daruvar.

Pojedinačne nagrade osvojili su današnja pobjednica, Ina Šnajder. Nagrada je dva kupanja za dvije osobe u TVP-u plus slatki paket. Drugu nagradu, kupanje u TVP-u plus slatki paket osvojio je Mihael Čalić i treća nagrada slatki paket pripala je Emi Kuhinek. Nagrada za originalnu obitelj pripala je obitelji Adams tj. Dujanović.

Back to top button