Vijesti

Zakon Biljane Borzan uvodi red u nekontrolirano kvarenje uređaja

Zakon eurozastupnice Biljane Borzan koji je prihvatio Europski parlament obuhvatit će 500 milijuna ljudi barem se s tim brojkama barata kada se govori o tržištu Europske unije. Zakoni su prepoznatljivi i po imenima osoba koje su ih pokrenule i ustrajale na njihovom donošenju. Biljanin Zakon prošao je školsku proceduru od uočavanja, do prijedloga postupka rješavanja problema, definiranog kroz Zakonski okvir. Ovo je Zakon kojim se dovodi u red nekontrolirana potrošnja uređaja kojima se služimo. Zakonom se zabranjuju, pazite sad, ugrađeni kvarovi, uvode se oznake trajanja uređaja i povećavaju mogućnosti popravka uređaja. O primjeni donesenog Zakona riječ je inicijatorice, eurozastupnice Biljane Borzan
Borzan

Te dvije godine do primjene mogu biti i kako Biljana Borzan kaže, slatko iščekivanje promjene, nakon višegodišnje prakse uglavnom po džepu kupaca. Ulaskom u razdoblje kratkog trajanja uređaja, brzog pražnjenja baterija, nekako smo sami za sebe mislili da je riječ o nestručnom rukovanju, tko bi pomislio da je silna želja za profitom izigrala povjerenje.
Borzan

Jer caka je u tome da je popravak skup i teško izvediv
Borzan

Biljanin Zakon o osnaživanju potrošača u zelenoj tranziciji, upravu tu navedenu praksu mijenja, a što još ova neumorna eurozastupnica ima u planu?!
Borzan

Fotografija preuzeta s facebook stranice Biljane Borzan

Back to top button