Vijesti

What‘s up Izrael – voda u fokusu studijskog putovanja

Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček i direktor Darkom Vodoopskrbe i odvodnje Vladimir Lukačin puni dojmova, korisnih informacija, i novih saznanja vratili su se s četverodnevnog studijskog posjeta Izraelu. Tema posjeta bila je voda. U Izraelu je nemaju na bacanje, a mi imamo i za svakodnevne gubitke koji nisu baš mali. Njihovi gubici u javnom vodoopskrbnom sustavu se procjenjuju na oko 3 posto i nešto više, a naši na komotnih 40 posto. Njihova tehnologija je napredna i moćna, a naša, takva kakva jeste, dok se ne upustimo u realizaciju projekta koji može riješiti nedostatke u javnom vodoopskrbnom sustavu u Daruvaru. Zato je važan posjet Izraelu, nakon kojeg, gradonačelnik Damir Lneniček viđeno koncipira u sažetu informaciju koju dijeli s ovdašnjom javnosti:
Lneniček

…Tako da je važno sagledati pozitivne primjere s mogućnošću prilagodbe i primjene kod nas a s ciljem pretvaranja gubitaka u dobitke. Druga dimenzija važnosti posjeta Izraelu je utjecaj Židova u gospodarskom razvoju Daruvara neosporan nekada, a sada, da li je Daruvar Izraelcima zanimljiv u investicijskom smislu?
Lneniček

​A gosti dokumentarca What‘s up Izrael na HRT-u bit će gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček i direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje Vladimir Lukačin, jer kako saznajemo…
Lneniček

​fotografije: Damir Lneniček

Back to top button