Vijesti

Vrtić V. Nazor ponovno u jednom smjeni

U vrtiću „Vladimir Nazor“ održana je završna konferencija projekta „Vrtić koji gradi budućnost djece“.

Radi se o projektu koji je osigurao poslijepodnevni rad vrtića uz dodatne besplatne aktivnosti a koje su unaprijedile usluge same ustanove. Projekt je trajao 18 mjeseci. O svom prvom realiziranom projektu više rekla je v.d.ravnateljica Brana Šeba:
Brana

Kroz projekt je zaposleno i sedam osoba na pola radnoga vremena, a program se provodio od 16-20 sati. U dvije godine kroz njega je prošlo po 25 djece u svakoj pedagoškoj godini. Osim toga projekt je ponudio i nove aktivnosti – učenje engleskog jezika, kineziološke aktivnosti kao i program robotike:
Brana

Završetak ovoga projekta za mnoge roditelje znači ponovno isti problem a to je kamo s djecom u poslijepodnevnim satima. Postavlja se pitanje može li se vrtić sam organizirati ?
Brana

Što se tiče projekta, kako se saznaje od djelatnica Razvojne agencije, njega za sada nema, pa je pretpostavka da će biti raspisan tek slijedeće godine. Zadovoljna prvim provedenim projektom je i ravnateljica vrtića Irena Šulentić , koja iako na porodiljnom dopustu ne propušta ništa slučaju i redovno se pojavljuje na zakazanim aktivnostima:
Irena

Što se tiče aktivnosti učenje stranog jezika i kineziološke, se nastavljaju i dalje ali uz plaćanje. STEM aktivnosti se zaustavljaju jer bi kako kažu iz vrtića bile preskupe.

Back to top button