Vijesti

Utvrđuje se šteta nastala u požaru, Grad Daruvar osigurava privremeni smještaj

Tragedija i izgubljen život u subotnjem požaru potresli su ljude u Daruvaru. Svakodnevnica se nastavlja a predstavnici službi još jedan dan provode na terenu. Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček, uz sućut koju je izrazio obitelji stradale gospođe, najavio je pomoć iz Grada stanarima u stanovima oštećenim u subotnjem požaru:
Lneniček

Grad Daruvar u prilici je po potrebi privremeno osigurati zamjenski smještaj:
Lneniček

Što se tiče obnove kompletne zgrade:
Lneniček

Od jutros su na terenu na Trgu dr. Franje Tuđmana u obilasku Dječjeg dispanzera u Daruvaru bili pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo Andrea Bengez, ravnatelj županijskog Doma zdravlja Michell Gruičić, predstavnici policije vatrogasaca i izvođača radova. U dijelu novoobnovljene pedijatrijske ambulante voda s kojom se gasila vatra slijeva se u prostorije ispod stana i izlaze nove fleke na zidovima Dječjeg dispanzera. Kako je nakon obilaska istaknula pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo BBŽ Andrea Bengez:
Bengez

Ravnatelj županijskog Doma zdravlja BBŽ Michell Gruičić uz izraze sućuti obitelji u požaru stradale gospođe…
Gruičić

Važno je istaknuti vezano za Dječji dispanzer:
Gruičić

Utvrđuju se točni pokazatelji o razmjeri štete uslijed požara. Ddo kraja tjedna kako je istaknuo ravnatelj županijskog Doma zdravlja Michell Gruičić trebao bi biti završen Izvještaj s podacima o procjeni štete.

U ime Promont – Commerca izvođača radova na obnovi Dječjeg dispanzera prokurist Vlado Koči o prostoru na kojem su radili i još će raditi:
Koči

Prostor je bio u visokoj fazi dovršenosti obnove:
Koči

Što se tiče utjecaja atmosferskih prilika na dinamiku posla:
Koči

U trenutku snimanja prolaznici su razgovarali s ravnateljem Doma zdravlja i pročelnicom, a za Radio Daruvar Ivo Gjaić, kao promatrač kojeg smo slučajno zatekli ispred zgrade, najprije je pogledao cijelu stranu zgrade zahvaćenu plamenom vatre od prvog do zadnjeg kata te je rekao…
Gjaić

Back to top button