Vijesti

Usklađivanje cijena u Domovima za starije osobe u Daruvaru

Porast troškova života i inflacija definirali su ritam koji se teško prati. Za zatvaranje financijske konstrukcije svakog mjeseca trebaju posebne vještine i u malim i velikim sustavima. U fokusu su Domovi za starije i nemoćne osobe. Poskupljenje usluga odnosno usklađivanje cijena u Domovima za starije i nemoćne nije popularan potez a neminovan je. Plaće djelatnicima podignute su, energenti i hrana skupi, a dosadašnje cijene usluga neodržive za normalno funkcioniranje Domova. Što se tiče cijena usluga od ove godine, u gradskoj ustanovi Domu za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković, kako ne bi ostali bez odgovora na već odavno postavljeno pitanje, u ime osnivača Grada Daruvara od gradonačelnika Damira Lneničeka saznali smo kako su cijene usklađene:
Lneniček

Grad Daruvar ne pravi razliku među korisnicima gradske ustanove a participira sufinancirajući i korisnike usluga privatnih Domova za starije i nemoćne na području Daruvara. Sufinanciranje po korisniku privatnih Doma za starije i nemoćne iz Proračuna grada je:
Lneniček

To je projekt koji se priprema?!
Lneniček

Cijene usluga Domova za starije osobe na području Daruvara su približne bez velikih odstupanja a što se konkretno tiče Gradske ustanove, Doma za starije Ljudevite pl.Janković:
Lneniček

Do 1. ožujka cijene u dva obiteljska Doma Marijanović ostaju iste a u ožujku cijene idu gore. Kako je pojasnila vlasnica Obiteljskog doma Marijanović, Ines Marijanović:
Marijanović

Kako saznajemo od Ines Marijanović svi privatni pružatelji usluga su u kontaktu:
Marijanović

Dostignute standarde u Domu pružatelj usluga trudi se održati a i djelatnicima su podignute plaće:
Marijanović

Još informacija koja može biti vrlo korisna i važna korisnicima usluga a njih je u ova dva doma 40:
Marijanović

Obiteljskom Domu Marijanović mnogo znači financijska podrška iz Grada, a sada će…
Marijanović

Fotografija: domdaruvar.hr

Back to top button