Vijesti

Ugasimo svjetla upalimo zvijezde

U dvorani Arcadia Daruvarskih toplica u ponedjeljak je održana završna konferencija trogodišnjeg Erasmus plus projekta koji se provodio u Španjolskoj, Mađarskoj i Hrvatskoj, Ugasimo svjetla, upalimo zvijezde. Nositelj projekta bio je Grad Daruvar. Projekt je imao za cilj osvijestiti nastavnike i učenike o važnosti zaštite i očuvanja okoliša, zaštite tamnog noćnog neba od svjetlosnog onečišćenja uz poticanje održive zaštite okoliša. O projektu u ime nositelja, Grada Daruvara, viša savjetnica za turizam i zaštitu okoliša Tea Mik
Mik

U projektnom timu bio je učenik četvrtog PT razreda Tehničke škole Daruvar Matija Jandoš
Jandoš

O iskustvima za vrijeme provedbe projekta, profesor Krunoslav Kulhavi
Kulhavi

To je bio prvi dio projekta, a u drugom dijelu
Kulhavi

O značaju projekta za Grad Daruvar zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi
Cegledi

Na završnoj konferenciji projekta bili su partneri iz Španjolske direktor opservatorija, učenici i profesori Tehničke škole Daruvar, predstavnici Grada Daruvara, Razvojne agencije Daruvar, Astronomskog društva Kumova slama te drugi uvaženi gosti. Na završnoj konferenciji uz prezentaciju rezultata projekta potaknuta je suradnja i umrežavanje različitih obrazovnih, javnih i nevladinih organizacija.

Grad Daruvar kao nositelj realizirao je projekt Turn off the lights, turn on the stars s međunarodnim parkom tamnog neba „Vrani kamen“, strukovnom školom Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium, Eger, Mađarska s međunarodnim parkom tamnog neba „Bükk“, Institutom Alexandre Deulofeu, Figueres, Španjolska s međunarodnim parkom tamnog neba Albanyà, Tehničkom školom Daruvar i tvrtkom Lunar iz Ludbrega iz Hrvatske.

Back to top button