Vijesti

U pripremama za novu lagani osvrt na ovu, godinu 2023.

Kakva to bijaše godina za grad 2023. U najkraćem, i projektno intenzivna i inflatorna, godina u kojoj smo zamijenili valutu, stavili potpuno nova na dva kraja grada dva centra u funkciju, pustili mozak na pašu jer umjetna inteligencija može brže i više, osjetili intenzitet rujanskog smrada, ostali prometno na rezervnom položaju i distanci i uz sve to uredili grad.

Politika danas nema mjesta u našoj butigi, zato jer su mjesto zauzeli eurići, centri, zgrade, ordinacije u postupku preuređenja, signalizacija na pružnim prijelazima, širenje grada iz svih pravaca te pojedinačni i kolektivni uspjesi.

U danu za noć ispraćaja stare i dočeka Nove godine na otvorenim i u zatvorenim prostorima informacijski niski start je iz središta grada. U organizaciji Grada Daruvara priređuje se doček na otvorenom uz taktove i pjesmu grupe Bumerang. Nema povratka nazad samo hrabro naprijed uz dobru zabavu i glazbeni sastav te ponoćni blještavi vatromet. Po vjerovanjima buka i spektar boja tjeraju sve što je bilo loše, neka to što je bilo loše ide daleko s godinom koja se ispraća. U Novu ulazimo sa zdravicom prvog među jednakim Daruvarčankama i Daruvarčanima, te pjesmom i plesom u centru.

U psihofizičkim pripremama za Novu, jedan lagani osvrt na ovu, 2023.

Sve je počelo s eurom, redovi pred bankomatima za sitne pare, jačali smo kunu u računicama, pretvarali, zbrajali i osjetili snagu kupovne nemoći. Sirotinjo mrska li si oholim parešama. Teret inflacije prelomilo se po šupljim džepovima stanovnika. Sizifofski penjači pokret!

U proteklih 365 dana nakon 28 kunskih godina isprati smo domaću valutu u mirovinu.

Uz euro u naš svijet kroz digitalni ekranski prozor ušla je umjetna inteligencija. Iako orijentacijski i geografski ima lutanja, umjetna pamet služiti će tamo gdje živa inteligencija treba oslonac. Blago pameti ili antologijski a saborski, citiramo Đurđu, žao mi je što vam ne mogu uzvratiti istom mjerom, završen citat.

Samo se prepustite i plovite velikim valovima mete. Izaziva veću ovisnost od nikotina i kofeina zajedno. Nema veze, svijet je na dlanu i zgodan je kada se čini tako malen. Surfanje i mozak na pašu jer dobro se pere stalnom potragom za nekom novom informacijom od koje velike koristi i nemamo. Naš prostor informacijskog spektra je lokalna zajednica. 2023., za Daruvar bila je projektno proširena. Otvorena su dva centra, jedan trgovački drugi veteranski. Prodajni fercera kao da je godinama tu, a i veteranski je centar velikih očekivanja za par dana gosti stižu.

Poduzetničke zone se popunjavanju novim gospodarskim inicijativama. Pokreće se puno toga, Daruvar se mijenja.

Uređuju se javne i višestambene zgrade, grade se nove zgrade, obnavljaju ordinacije a i Dom zdravlja dolazi na red. Ovaj prostor kao svoje novo životno ishodište prepoznaju neki novi susjedi koji kupuju nekretnine i grade svoj kutak mira na ovdašnjim terenima. I struktura stanovništva se mijenja.

Veliki projekti čekaju velike objave što znači kako imamo plan a sa zelenim svjetlom na natječajima dobit će se prilika za realizaciju planova.

U drugom paru rukava ostali smo prometno na distanci. Unapređenjem prometne infrastrukture, što je u planu, sve će biti bliže i dostupnije. Dotada, željeznica se obnavlja s kraja, postavljanjem signalizacije preko pružih prijelaza i pruge kojom vlakovi ne voze a polubranici se sami spuštaju zbog tehničke neispravnosti.

Plan je i aglomeracija koja će jednom kada se provede, nadamo se uskoro, na daruvarskom području riješiti i problem mio mirisa. Bilo je toga još a sve izdvojeno poslužilo je kao kratki podsjetnik na godinu u kojoj su motivirani pojedinci i kolektivi s našeg područja postizali vrijedne uspjehe na čemu im još jednom čestitamo.

Dragi svi, pozvani ste na ispraćaj stare i doček Nove godine sutra u centar Daruvara. Zagrijavanje je uz glazbu a bučan ispraćaj stare i ulazak u novu godinu obilježit će vatromet, točno u ponoć…Mjesta ima dovoljno, poziv je otvoren za sve željene druženja, pjesme i plesa na središnjem gradskom Trgu.

Back to top button