Vijesti

U drugoj grupi 37 učenika na skijanju u Češkoj Republici

Druga od tri grupe naše djece je na skijanju u Češkoj Republici. Ovo je sedma godina, osim jedne godine pauze zbog korone, kako Češka osnovna škola Josipa Ružičke iz Končanice uz podršku partnera i pokrovitelja, trenera skijanja i učitelja u pratnji, provodi program Zimske škole skijanja kroz koju su skijališta postala dostupna ovdašnjim učenicima koji su naučili skijati. Ove godine organizatorima Zimske škole skijanja vrijeme remeti planove i pokreće ih na nova skijališta, saznajemo od ravnatelja Češke škole Josipa Ružičke Jaromira Vrabeca, koji je s drugom grupom skijaša u Češkoj Republici…
Vrabec

Ovo je druga grupe od 37 učenika na Zimskoj školi skijanja u Češkoj
Vrabec

U planu je i treća grupa koja na skijanje kreće za vrijeme proljetnih praznika, krajem idućeg mjeseca i to u Slovačku
Vrabec

Ove godine na skijanju će u tri grupe biti više od 90 djece, učenika s područja Končanice i Daruvara s učiteljima u pratnji i voditeljima škole skijanja.

Organizatori škole skijanja u Češkoj Republici su Češka osnovna škola Josipa Ružičke Končanica, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek i Savez Čeha u RH. Zimsku školu skijanja sufinanciraju Savez Čeha u RH, Grad Valašské Meziříčí , Općina Končanica, Grad Daruvar, Bjelovarsko-bilogorska županija i ured saborskog zastupnika za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimira Bileka.

Fotografije ustupio Jaromir Vrabec

Back to top button