Vijesti

U Daruvaru započela provedba projekta Zaželi – faza IV

U petak je gradonačelnik Damir Lneniček s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, potpredsjednicom Vlade Anjom Šimpraga, Ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antom Lončarom potpisao Ugovor za provedbu projekta Zaželi dostojanstven život u Daruvaru – faza IV. Potpisivanjem Ugovora započela je provedba projekta u administrativnom dijelu pojasnila je v.d.ravnatelja Razvojne agencije Daruvar Ivana Marinić uz napomenu kako je RADA radila ovaj projekt
Marinić

U ovoj administrativnoj fazi s kojom započinje provedba projekta Zaželi pripremaju se natječaji
Marinić

Provedba je 36 mjeseci
Marinić

Za vrijeme trajanja posla pružatelja usluga, kroz spomenutih 33 mjeseca, projektom će biti obuhvaćeni korisnici usluga. Korisnika usluga projekta Zaželi u četvrtoj provedbenoj fazi bit će 180, a broj zaposlenih kroz projekt će biti 30 osoba. Ukupna vrijednost projekta je 1.485 000 eura. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Provedba projekta je započela potpisivanjem Ugovora u petak 23.veljače i traje do 23.veljače 2027. Cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom u svakodnevnom životu pridonoseći njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici, informiraju javnost iz Uprave Grada Daruvara!

Izvor informacije i fotografije: Grad Daruvar

Back to top button