Vijesti

Turističkoj zajednici BBŽ za tri prijavljena projekta odobreno 188 tisuća eura

Jučer je održana sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice. To je za naš dio turističkog kolača, ovdje na kontinentu, važno jer su upravo na ovoj sjednici članovi Vijeća usvojili Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava i potpora temeljem ranije raspisanih javnih poziva i to za dodjelu sredstava regionalnim turističkim zajednicama na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu i za dodjelu sredstava za udružene turističke zajednice. Županijska turistička zajednica BBŽ prijavila je na Javni poziv za regionalne turističke zajednice tri projekta. Sva tri projekta odobrena su u punom procijenjenom iznosu. Poslušajmo direktora Turističke zajednice BBŽ Marcela Medaka:
Medak

Koja su to tri prijavljena i odobrena projekta u ukupnom iznosu od 188 tisuća eura:
Medak

Drugi projekt je potpora događanjima i manifestacijama u BBŽ:
Medak

Što se tiče druga dva spomenuta projekta, potpora manifestacijama i podizanje kvalitete usluga smještaja, županijska Turistička zajednica BBŽ za njih raspisuje natječaj:
Medak

Hrvatska turistička zajednica je u ovoj godini za regionalne turističke zajednice osigurala 3,4 milijuna eura za 41 projekt od kojih su tri u BBŽ. Za udružene turističke zajednice osigurano je preko 2,9 milijuna eura za 114 projekata koji su zadovoljili sve uvjete natječaja. U ovom drugom javnom pozivu nema prijavljenih projekata iz lokalne turističke zajednice.

Back to top button