Vijesti

Tehničke intervencije zbog kiša

Zbog kiše koja je padala od četvrtka, redovne mjere obrane od poplava proglašene su jučer, a od jutros nisu na snazi jer vodostaji su na Malom slivu rijeka Ilova –Pakra u padu. Dežurne ekipe Hrvatskih voda iz predostrožnosti obilaze terene potvrdio je to u telefonskom razgovoru za Radio Daruvar voditelj Vodnogospodarske ispostave za mali sliv Ilova Pakra Kristijan Hroh
Hroh

Zbog bujične poplave, jučer u Siraču, voda je ušla u podrum jedne obiteljske kuće. Vatrogasci su na intervenciju izašli s radnim strojem. Prekopan je šumski put da bi se voda usmjerila prema rijeci Bijeloj. Na intervenciji su bili vatrogasci DVD-a Sirač jučer od podneva do 13 sati i 44 minute, potvrdili su nam u JVP Daruvar.

Tehničkih intervencija bilo je na području Pakraca i Lipika zbog nakupljanja vode na pojedinim lokacijama saznali smo od zapovjednika DVD Lipik Tomislava Stokića i zapovjednika DVD Pakrac Ilije Turkovića. Razlog nakupljanja vode na pojedinim lokacijama možda treba tražiti i u nedovršenosti Aglomeracije, tako da i ova situacija može poslužiti za uklanjanje nedostataka dok se posao još radi.

fotografije Pakre u Pakracu i Bijele u Badljevini ustupio Kristijan Hroh

Back to top button