Vijesti

Svrha i cilj pametnog sela – dostupnost usluga i bolji život

25. Vinodar u Daruvaru – Dan treći. Program ovoga ponedjeljka je u znaku Agrar fest Daruvar konferencije posvećene konceptu pametnih sela u vinogradarstvu. Organizator dvodnevne konferencije je Razvojna agencija Daruvar u suradnji s Nacionalnom mrežom Zajedničke poljoprivredne politike. Cilj konferencije je približiti mogućnosti koje stoje na raspolaganju poljoprivrednicima da bi se naš ruralni prostor transformirao u poželjno životno odredište. Jedno od današnjih predavanja posvećeno Konceptu pametnih sela u novoj strategiji poljoprivrede i novoj strategiji LAG-a vodila je voditeljica LAG-a Bilogora Papuk Dijana Turniški. Ona je nakon održanog predavanja u jednom kratkom i razumljivom zaključku široki tematski spektar pokušala prilagoditi okvirima ovdašnje lokalne zajednice, jer kako je rekla…
Turniški

Kako pojašnjava Dijana Turniški, Europska unija koncept pametnih sela u svrhu održivog razvoja seoskog prostora, planira na način?!
Turniški

Znači postići…
Turniški

Za ostvarenje cilja i svrhe pametnih sela na raspolaganju su instrumenti Europske unije:
Turniški

O Agrar festu u Daruvaru Adriano Papoušek ima samo riječi podrške:
Papoušek

U ime organizatora konferencije Razvojne agencije Daruvar o Agrar festu v.d. ravnateljica RADE Ivana Marinić:
Marinić

Prvi pokazatelji i podrška nakon razgovora s gostima i sudionicima konferencije, organizatorima su potvrda da u pravcu edukacija, razgovora, informacija, poticanja, djeluju i u perspektivi, a kako podsjeća Ivana Marinić u ime Razvojne agencije Daruvar:
Marinić

Agrar fest Daruvar je:
Marinić

Organizatori su zadovoljni odazivom, a što se tiče drugog dana konferencije…
Marinić

Back to top button