Vijesti

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Daruvara

U povodu Dana Grada Daruvara u dvorani Gradskog kina održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Daruvara. U odnosu na dosadašnje, ova svečana sjednica bila je dinamičnija, bez dugih govora, s izdvojenim najvažnijim cjelinama, premijerom videa Kako Daruvarčani vide svoj grad koji je pobudio emocije, dodjelom nagrada laureatima uz glazbeni obol nagrađivanih učenika i profesora Glazbene škole Brune Bjelinskog.

Nakon uvodnog dijela svečanost je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Daruvara Ivor Kovačko apostrofirajući snagu zajedništva koja u važnim trenucima posebno dolazi do izražaja u ovom gradu.

Gradonačelnik Daruvara zahvalio se hrvatskim braniteljima koji su obranili Daruvar u Domovinskom ratu, poduzetnicima, obrtnicima na neumornom radu, stvaranju novih vrijednosti, pružanju brojnih usluga i zapošljavanju, investitorima koji Daruvar vide kao poticajno mjesto za ulagačke projekte. Gradonačelnik je ukazao i na dinamiku vremena kojem svjedočimo te nastojanjima uprave Grada Daruvara zajedno sa županijom Bjelovarsko-bilogorskom i Vladom RH odgovoriti svakom izazovu. U posebnom izvješću Damir Lneniček izdvojio je ukidanje prireza nakon desetljeća u prilog rastu osobnih dohodaka zaposlenih u Daruvaru a u povodu rođendana grada Damir Lneniček izdvojio je najveće investicije, realiziranu, i investiciju čija realizacija započinje.
Lneniček

U svojstvu izaslanika premijera RH čestitku za Dan grada Daruvara kao i čestitku na svemu što je urađeno i izgrađeno etablirajući poziciju najljepšeg malog u kontinentalnoj Hrvatskoj, grada koji ima perspektivu, uputio je župan Marko Marušić koji je ovom prilikom istaknuo
Marušić

Taj projekt će realizacijom podići ponudu Daruvarskih toplica te pomoći u još boljem pozicioniranju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju među top destinacije lječilišnog turizma u Hrvatskoj i izvan Hrvatske. Novi veliki projekti iz područja i školstva i zdravstva su pred postupkom realizacije. To su druga faza uređenja školskog dispanzera i energetska obnova zgrade Doma zdravlja u Daruvaru a financirana je izrada idejnog projekta dogradnje Područne škole u Frankopanskoj OŠ Vladimira Nazora kako bi škola mogla organizirati nastavu i rad u jednoj smjeni, a za ovaj projekt stigla je suglasnost iz resornog Ministarstva. Županija je za Osnovnu školu Vladimira Nazora osigurala sredstva za nabavu kombi vozila, a kao osnivač Ekonomske i turističke škole, BBŽ sudjeluje i izgradnji Učeničkog doma u Daruvaru. Podrška iz županija su i subvencije za poljoprivrednike, gospodarstvenike, obrtnike…
Marušić

Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Daruvara uz dobitnike Javnih priznanja, zaposlenike uprave grada, predstavnike zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, crkvene velikodostojnike, predstavnike operativnih službi, policije, vatrogastva, službe civilne zaštite, predstavnike, ustanova, trgovačkih društava, poduzeća, obrta i udruga civilnog društva kao i udruga proisteklih iz Domovinskog rata uveličali su i brojni gosti. Među uzvanicima bili su i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Miro Totgergeli, veleposlanik Češke Republike u Republici Hrvatskoj NJ.E. Milan Hovorka, izaslanik ministra Ministarstva hrvatskih branitelja ravnatelj Veteranskog centra Josip Lucić, ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Jasna Fila, ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Dinko Tandara, zamjenici župana BBŽ Marija Jungić, Tanja Novotni Golubić i Saša Lukić, gosti iz BiH, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, gradonačelnici i načelnici općina, voditelj Veteranskog centra Daruvar Dren Stoček i brojni drugi gosti i prijatelji Daruvara!

Back to top button