Vijesti

Stručnim skupom učitelja češkog jezika započeo Mjesec češkog jezika

Mjesec češkoga materinskoga jezika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji započinje današnjim stručnim skupom učitelja čeških škola u organizaciji savjetnice za češki jezik pri Agenciji za znanost, obrazovanje i odgoj RH. Programske sadržaje u idućih mjesec dana obogatit će niz aktivnosti u 10-toj jubilarnoj godini provedbe. Organizatorica i inicijatorica, zamjenica župana Tanja Novotni Golubić, iza sebe ima već punih 10 mjeseci i više od 100 programskih aktivnosti s ciljem promicanja češkog jezika u povodu Međunarodnog dana materinskog jezika. O ovogodišnjoj manifestaciji s naglaskom na današnji program, zamjenica župana Tanja Novotni Golubić:
Golubić

Kada je riječ o današnjem stručnom skupu:
Golubić

Ciljevi jednomjesečnog programa posvećenog češkom jeziku jasno su postavljeni jer manifestacija koja se provodi već 10-tu godinu je…
Golubić

Manifestaciju organiziraju Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji sa Savezom Čeha u RH, Novinsko-izdavačkom ustanovom Jednota, Veleposlanstvom Republike Češke u Republici Hrvatskoj, savjetnicom za češki jezik, dječjim vrtićima i češkim osnovnim školama u ovoj županiji, Pučkom knjižnicom i čitaonicom Daruvar, Centrom za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman iz Grubišnog Polja, Pučkim otvorenim učilištu Daruvar te Hrvatsko-češkim društvom i Češkom televizijom.

Back to top button