Vijesti

Stigli su novi moloci u Daruvar

Odlaganje otpada nije više tako jednostavno. Otpada je sve više, prostora sve manje a sredstva koje se troše na odlagališta su ogromna jer je sve regulirano zakonom EU.

Veliki problem su i spremnici. Istina već smo svi naviknuli na kante, međutim nisu se one pokazale baš kao najbolje rješenje. Prikupljeno smeće smrdi, rasipa se, kante su raštrkane posebice nakon odvoza otpada.

Manje je poznato da se je ovim problemom pozabavio Finac Salli koji je ponudio višestruko veću posudu, njegov proizvod rješava sve navedene probleme kao i problem pražnjenja i odvoza. Tako su moloci u Hrvatskoj službeno predstavljeni 2015. Spremnici ukopani u zemlju, ogromnog kapaciteta na malom prostoru, gdje se minimalizira zagrijavanje.

U našem gradu postavljeno ih je nekoliko ali potreba za ovako kvalitetnim rješenjem postoji i dalje, posebice u blizini višestambenih zgrada. Prema informaciji koju je s nama podijelila pročelnica za graditeljstvo, komunalnu djelatnost i prostorno uređenje Danica Cetin, novi moloci su stigli i čekaju ugradnju na daruvarskom trgu:
Cetin

Nadalje:
Cetin

Back to top button