Vijesti

Sreća je tamo gdje stvaraš

Na putu iz Daruvara prema Pakracu u mjestu Badljevina ima jedna kuća u kojoj se već šest tjedana slika, svira, pjeva, stvara… Umjetnici iz Njemačke zamijenili su grad selom. Grad je Mainz a selo Badljevina. Priču s našim novim susjedima i prijateljima započinjemo jezikom razumijevanja u cijelom svijetu. To je glazba, a on Hermann Plumm u svojoj umjetničkoj radionici u Badljevini skladao je pjesmu u kojoj izražava osjećaje prema Hrvatskoj. Poslušajte kako pjesma zvuči:

Put do Heramanna otvorila je Marija Ivandekić v.d.ravnateljica Zavičajnog muzeja Daruvar. Dogovoren je termin, domaćini nas dočekuju s osmjehom otvarajući vrata svog novog doma. U žutoj kući u Kolodvorskoj u Badljevini je umjetnička radionica. Hermann pokazuje razglednice s vedutama Daruvara, Pakraca koje je sam naslikao i kaže kako je njegovo prezime Plumm zapravo šljiva a šljiva je u plodnoj Slavoniji voće s potencijalom kojem su u čast organizirane i manifestacije. Već šest tjedana Peggy i Hermann žive u Badljevini a kako se ovdje osjećaju, evo što kaže Hermann:
Plumm

U nastavku saznajemo kako su se odlučili doći u Badljevinu, u jednom sažetku životnu priču novih stanovnika Badljevine s mogućnošću uvida u umjetnički rad slikarstvo i glazbu, pisanje pjesama:
Plumm

Herman je u mirnu Badljevinu stigao iz jednog užurbanog grada, a kako su se odlučili život u Mainzu zamijeniti Badljevinom, kako su ovu točku na geografskoj karti prepoznali kao svoje životno ishodište. U ovaj dio priče uključila Marija Ivandekić v.d. ravnateljica Zavičajnog muzeja Daruvar:
Plumm

Njihova kćer je prije tri godine kuću u Badljevini pronašla na eBay.

U ovih šest tjedana otkako su Peggy i Hermann ovdje, evo što kažu o svakodnevnici:
Plumm

Bit će prilike, a Zavičajni muzej Daruvar je tu za povezati ljude sličnih glazbenih, umjetničkih i životnih uvjerenja jer kako naglašava Marija Ivandekić pružajući uvid javnosti o početku jednog novog velikog prijateljstva:
Ivandekić

Samo poslušajte kako Hermann uz gitaru svira usnu harmoniku:

Ovaj čovjek, Hermann Plumm, predstavio se u svom novom životnom okružju na najbolji mogući. U Zavičajnom muzeju Daruvar otvorili su prostor za koncipirati u postav njegov umjetnički rad s promocijom albuma u Dvorcu koji je izdao Hermann Plumm odnosno kako naglašava u ime Zavičajnog muzeja Daruvar Marija Ivandekić:
Ivandekić

Performans u Zavičajnom muzeju Daruvar u kojem će glavna zvijezda biti Herman Plumm dogovoren je uskoro, sredinom prosinca a o točnom datumu multimedijalne izložbe, informirat ćemo vas na vrijeme.

Back to top button