Vijesti

Sličnosti i razlike našeg i obrazovnog sustava u Španjolskoj

Uključenost u Erasmsus projekte otvara vidike, pruža mogućnosti… Daruvarska Osnovna škola Vladimira Nazora uključena je u provedbu projekta nazvanog Brinemo za prirodu, priroda brine za nas. Sastavnica projekta u provedbi bila je mobilnost u španjolsku Kataloniju, Grad Igualadu, udaljenu nekih 60-tak kilometara od Barcelone. Na ovoj mobilnosti bili su i učenici i učitelji. O ciljevima projekta, koordinatorica, višestruko nagrađivana, učiteljica vjeronauka u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Tihana Petković.
Petković

U Španjolskoj su a kako saznajemo u nastavku:
Petković

Učiteljica Tihana Petković kao projektna koordinatorica ima priliku upoznati se i analizirati obrazovne sustave u različitim zemljama Europe. Nije tako davno u Informativnom programu prenijela je zapažanja vezano uz vrlo hvaljen model obrazovanja u Finskoj a sada nakon povratka iz Španjolske iz jedne potpuno druge perspektive, tamošnje privatne škole prenosi dojmove:
Petković

Što se tiče samog obrazovnog sustava u Španjolskoj a u usporedbi s Hrvatskom:
Petković

Ono što je kod nas razredna nastava odnosno nastava od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, u Španjolskoj je…
Petković

Što je Španjolce zanimalo o našem obrazovnom sustavu?!
Petković

A što je slično i što postoji u školama u Španjolskoj i Finskoj:
Petković

Da li su naši učitelji uz raspored obveznih projektnih aktivnosti imali vremena saznati i kakvi su ishodi takve nastave:
Petković

S obzirom na iseljavanje izraženo u Hrvatskoj od pristupanja Europskoj uniji, zanimalo nas je da li trend iseljavanja postoji i u Španjolskoj s obzirom na mobilnost u gradu u unutrašnjosti zemlje koji konfiguracijom terena a kako je rekla Tihana Petković podsjeća na naš Knin:
Petković

Zahvaljujući Erasmus projektima i mi koji nemamo priliku putovati imamo mogućnost čuti i saznati uvijek nešto novo. Zahvaljujemo se učiteljici Tihani Petković što je spremno i informativno podijelila svoja iskustva sa svekolikom javnošću.

Back to top button