Vijesti

Skupština DVD-a Gornji Daruvar

U petak je u Mjesnom domu u Gornjem Daruvaru održana redovna izvještajna sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornji Daruvar. Kako javlja tajnik društva Damir Malina, na skupu su usvojena izvješća o radu za proteklu te Plan rada i Financijski plan za ovu i sljedeću godinu.

U prošloj godini je nekoliko članova završilo tečaj za zvanja Vatrogasac, Vatrogasac I. klase i Vatrogasni časnik.

Ostvareni su odlični rezultati u natjecateljskim programima. Dvije ekipe društva plasirale su se na prvo i drugo mjesto 11. Memorijala „Franjo Doležal“, susreta prijateljstva podmladka i mladeži koordinacije Daruvar održanom u Siraču. Također, dvije ekipe DVD-a Gornji Daruvar sudjelovale su na 4. memorijalu „Darko Kral“ krajem kolovoza prošle godine u Ljudevit Selu.

Ženska B ekipa osvojila je prvo mjesto a muška B ekipa osvojila je 2. mjesto. Obje ekipe izborile su nastup na županijskom natjecanju koje će se održati ove godine. Okosnicu plana rada za iduće razdoblje DVD-a Gornji Daruvar čini provođenje preventivnih mjera zaštite od požara, rad sa mladima, edukacija na polju vatrogastva i vatrozaštite, uvježbavanje natjecateljskih ekipa, uređenje i održavanje vatrogasnog spremišta, vatrogasnog bazena te uređenje prostora za arhivu i muzej. Vatrogasnim priznanjima nagrađeni su Jan Horak, Mario Horak, Matej Malina, Valentino Bito i Zvonko Bito.

Skupštini DVD-a Gornji Daruvar nazočili su pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Gradske uprave Daruvar Danica Cetin, predsjednik vatrogasne zajednice Grada Daruvara Vlado Horvat, zapovjednik JVP Daruvar Zdenko Brandejs, predstavnici susjednih i prijateljskih DVD-a i predstavnici Češke besede i Mjesnog odbora Gornji Daruvar

Izvor informacije i fotografije: tajnik DVD-a Gornji Daruvar Damir Malina

Back to top button