Manjinski programVijesti

Školu skijanja u Češkoj Republici u tri grupe ove godine prošlo 86 učenika

Povratkom treće odnosno jubilarne 10 grupe iz Češke Republike završila je peta sezona skijanja, ove godine organizirana za tri grupa skijaša osnovaca, posebne grupe osmaša i srednjoškolaca s područja Općine Končanica i Grada Daruvara. Sve je kao i dosada bilo sjajno, osim mekog snijega a svaki nedostatak pokaže i svoje prednosti, jer djeca su naučila skijati po mekom snijegu, a i nije bilo hladno, naglašava ravnatelj Češke osnovne škole Josipa Ružičke iz Končanice Jaromir Vrabec koji je uz saborskog zastupnika Vladimira Bileka organizator i inicijator Škole skijanja u Češkoj Republici.

Pružajući osnovne informacije javnosti o ovom projektu Jaromir Vrabec izdvaja
Vrabec

Projekt je iznjedren u izuzetnoj suradnji u više segmenata uz Školu skijanja, u erasmus projektima, programima s Češkom besedom Končanica, Pčelarskom udrugom Bagrem i NK klubom Ribar uz podršku ustanova i lokalnih samouprava Končanica i Daruvar s gradom u Češkoj Republici Valašské Meziříčí
Vrabec

Grad Valašské Meziříčí vodi brigu o smještaju skijaša iz Hrvatske…
Vrabec

Na koja skijališta su išli naši skijaši?
Vrabec

I u ovo skijalište se ulaže tako da su već sada za iduću sezonu najavljene određene novine. I Grad Daruvar već dvije godine podržava ovaj jedinstven projekt u Hrvatskoj, zbog dostupnosti, cijene i mogućnosti za djecu tijekom zimskih praznika u Češkoj Republici.
Vrabec

Ove godine skijanje je prakticiralo najviše dosada, 86 učenika s područja Daruvara i Končanice
Vrabec

Škola skijanja u Češkoj Republici odvija se u dobroj suradnji s Gradom Valašské Meziříčí koji je ove godine izdvojio za aktivnost djece iz Hrvatske 112 tisuća čeških kruna. Organizaciju i svaku drugu potrebnu podršku realizaciji ovog projekta pružaju Savez Čeha u RH, Češka osnovna škola Josipa Ružičke iz Končanice, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek, Općina Končanica, Grad Daruvar i Bjelovarsko-bilogorska županija.
Autobus

Fotografije: Vladimir Bilek

Back to top button