Vijesti

Škole kao temelji solidarnih zajednica!

Na Međunarodni dan za eliminaciju rasne diskriminacije koji se obilježava 21. ožujka, 300 učenika i učenica u četiri grada u Hrvatskoj Pakracu, Pleternici, Daruvaru i Osijeku šalju pisma sugrađankama i sugrađanima i podsjećaju na važnost solidarnosti.

Međunarodni dan za eliminaciju rasne diskriminacije obilježava se u spomen na ubijene i ranjene prosvjednike koji su se svojim solidarnim djelovanjem borili protiv apartheida u JužnojAfrici. Solidarnost kao aktivno djelovanje protiv nepravdi razumiju i učenici i učenice škola koje u školskoj godini2022./2023. sudjeluju u projektu p.s. Pokreni solidarnost! Njih gotovo 300 iz Pakraca, Pleternice, Osijeka i Daruvara, svojim će sugrađanima poslati svoje misli o solidarnom djelovanju u kontekstu različitih aktualnih svjetskih izazova poput diskriminacije, klimatskih promjena, nejednakosti….

Učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar poslali su jučer svoje poruke.

To je dio projekta p.s. Pokrenisolidarnost! kojeg provodi Centar za mirovne studije u suradnji s organizacijom La ligue de l’enseignement iz Francuske, a kojim se nadopunjava nastava građanskog odgoja i obrazovanja, ali i brojni drugi predmeti i izvannastavne aktivnosti u školama. Kroz osnovne aktivnosti učenici imaju priliku razvijati svoje kritičko mišljenje, vještinu, analize fotografija i kreativnog pisanja, a bave se temama koje su im važne i zanimljive.

p.s. Pokrenisolidarnost! je projekt koji podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a u Hrvatskoj se kroz program Erasmus+ dosad proveo u četiri školske godine. Više o projektu možete saznati na stranici fraternity-card.eu te na Instagram profilu fraternity.card.

izvor informacije i fotografije: Ekonomska i turistička škola Daruvar

Back to top button