Vijesti

Škola u Končanici odustala od cjelodnevne nastave

Nova školska godina započinje 4.rujna kada započinje i eksperimentalna četverogodišnja provedba projekta cjelodnevne nastave.

Za projekt su odabrane 64 osnovne škole u Hrvatskoj a s područja naše županije samo jedna i to O.Š.Mate Lovraka iz Velikog Grđevca. Iako se na projekt prijavila i Češka osnovna škola Josipa Ružičke iz Končanice, ona je u međuvremenu odustala.

Pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje BBŽ Andrea Prugovečki Klepac pojasnila je kako se na Javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja moglo prijaviti do travnja i to one škole koje su imale predispozicije a to je rad u jednoj smjeni. U županiji su se javile dvije škole koje su zadovoljile uvjete. No, s obzirom da je Češka O.Š. manjinska i da radi po drugačijem planu i programu, a stvari nisu do kraja definirane, ova je škola za sada odustala od projekta.

Škola u Grđevcu i do sada je imala produženi boravak pa tu promjene neće biti drastične. Kroz propisane module, A1, A2, B1 i B2, znači da će se djeci pomagati u školi kako bi imala što više vremena kod kuće s roditeljima, a ne da pišu zadaće. Škola će im u tome uvelike pomoći. I izvannastavne aktivnosti djeca će moći provoditi u školi, a isto tako, djeca će u školi imati tri obroka za razliku do sada kada su imala jedan. Nadalje, roditelji koji su u Velikom Grđevcu plaćali produženi boravak, sada je to za njih bez ikakvog troška – rekla je Prugovečki Klepac.

Nadalje, škola u Velikom Grđevcu je kroz projekt od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja osigurala sredstva u iznosu od 320 tisuća eura, a sporazum su potpisali župan Marko Marušić s resornim Ministarstvom te ravnateljica Marina Balen. Sredstva će biti namijenjena za dodatno opremanje škole, rekonstrukciju i uređenje kuhinje, a odobrena je i nabava novog kombi vozila kojim će se omogućiti da djeca iz područnih škola dolaze na dodatne sadržaje u matičnu školu. Treba spomenuti i da će svi djelatnici škole kroz eksperimentalni program imati uvećane plaće što znači da će svaki dodatan rad biti plaćen.

Također pogledajte
Close
Back to top button