Vijesti

Savjet Hrvatske zajednice tehničke kulture vodi predsjednik županijske Udruge informatičara Branko Raičković

Hrvatska zajednica tehničke kulture osnovala je savjetodavno tijelo s ciljem unapređenja svoga i rada svojih članica, klubova i Tehničke kulture općenito u Hrvatskoj. Prvi konstituirajući sastanak je održan u Garešnici prije nekoliko dana i u prilog potpori smotri raketne tehnike također održanoj u Garešnici. Na čelu Savjeta je Branko Raičković, predsjednik Zajednice tehničke kulture Bjelovarsko-bilogorske županije, predsjednik Udruge informatičara koja je imala jedan od najboljih projekata Robotički centar u Bjelovaru kroz koji je prošlo oko dvije tisuće učenika. Branko Raičković je kao mentor zabilježio odlične rezultate s učenicima na svim razinama natjecanja Tehničke kulture. Uz čestitku na izboru, od čelnika Savjeta Branka Raičkovića saznajemo kako je ovaj sastanak u Garešnici prije nekoliko dana bio konstituirajući i kako bi sada članovi ovog savjetodavnog tijela:
Raičković

U kojem smislu:
Raičković

Uz navedeni, neki od ciljeva rada Savjeta u predstojećem razdoblju su između ostalog, podizanje značaja Tehničke kulture u društvu, osmišljavanje novih metoda rada klubova i udruga, približavanje tehničke kulture u izvannastavnim aktivnostima, poticanje interesa za volontiranje, popularizacija STEM –područja i suradnja s obrtništvom i privredom. Nakon prve konstituirajuće u Garešnici:
Raičković

U sazivu novoformiranog Savjeta osim predsjednika Branka Raičkovića su i članovi: Ivan Knok, Zvonko Koprivnjak, Ana Majić, Željko Vidović, i Zvonimir Matoshic.

Fotografije: Udruga informatičara BBŽ

Back to top button