Vijesti

Samostalni koncert ženske klape Stentoria

Večeras u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta od 20 sati priređuje se veliki samostalni koncert daruvarske ženske klape Stentoria. Glazbeni je to događaj koji se ne propušta. Karte koje su bile u prodaji odavno su rasprodane, interes za večerašnji koncert zapravo ispunjava očekivanja, a klapašice su formirale listu čekanja za popunu mjesta u slučaju da netko od posjetitelja nije u mogućnosti doći. Sve su to za Radio Daruvar u srijedu, a u razgovoru s kolegama Vlatkom Babić i Daliborom Sabom, iznijele pred javnost Romana Herout i Miroslava Verasto. Kako je slijedom niza prijedloga iz javnog spektra o mogućnostima glazbenog predstavljanja Stentorie organizacijom koncerata u nizu pojasnila Miroslava Verasto:
Verasto

Prijedlozi su ušli u razmatranje a sljedeće godine vjerojatno i u realizaciju. A na pitanje zašto ne već ove godine koncerti Stentorie u dvije večeri, odgovor je pružila voditeljica daruvarske ženske klape Romana Herout:
Herout

Što se tiče večerašnjeg koncerta u Daruvaru, on je jedan od dva velika cilja koji je Stentoria postavila kao obvezu prema publici. Kako je istaknula Romana Herout gostujući u programu Radio Daruvara razotkrivajući repertoar, Stentoria na večerašnjem koncertu želi prikazati:
Herout

Ključ izvedbe pjesama različitih žanrova u njihovim je snažnim glasovima. Stentoria pjesmom pronoseći svoje, pronose i ime Daruvara, a pjesmom klapašice s kontinenta poručuju:
Stentoria

Također pogledajte
Close
Back to top button