Vijesti

Radna terapija za branitelje na izletištu Toplice u korist svih nas

Financirani projektima, članovi daruvarska HVIDR-e ozbiljno su se uhvatili posla i uređuju izletište na rijeci Toplici. Ovo izletište koje je godinama bilo oaza uživanja u prirodi i druženja s vremenom je palo u zaborav. No zahvaljujući braniteljima i njihovoj ujedno i radnoj terapiji, ovaj bi prostor mogao ponovno konkurirati.
Krešo

Predsjednik Hvidre Krešimir Ivančić dodaje kako je ovo radna terapija za koju je zainteresiran veliki broj branitelja a ujedno i način da se pridonese cijeloj zajednici i u sadašnjosti ali i budućnosti:
Krešo

U ovu priču uređivanja uključene su i Hrvatske šume a na posljednjoj radnoj akciji uključili su se i vatrogasci:
Krešo

Što se tiče planova, njih je jako puno jer ovo izletište ima bezbroj mogućnosti zbog svoga položaja.
Krešo

Postojeća nadstrešnica će se obnoviti, postaviti će se nove klupe i stolovi, možda i koji roštilj u budućnosti – jedan dio ideja je već u realizaciji. Međutim, ideja je još jako puno, ali trenutačno se traži način kako ih financirati. Jedna od mogućnosti je suradnja s Razvojnom agencijom koja će pratiti projekte na koje će se moći aplicirati i privući sredstva.

Predsjednik HVIDR-e Krešimir Ivančić dodaje kako ovo ne mora ostati samo mjesto gdje će se roštiljati jer kapacitet samoga prostora je veliki:
Krešo

Izletište može biti i jedan od punktova na putu prema Petrovom vrhu ili do Parka tamnog neba… jedini problem trenutačno je cesta koja bi se trebala asfaltirati, radi se o nekih 2-3 kilometara asfalta.
Krešo

Ono na što branitelji posebno apeliraju je da korisnici vode računa o smeću koje ostave za sobom:
Krešo

Back to top button