Vijesti

Prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u 2023.

Provedba prve ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi započela je drugog dana 2023. Jučer su se pozivu odazvala 84 dobrovoljna darivatelja od kojih je akciji pristupilo 74 osoba… 10 dobrovoljnih darivatelja vraćeno je zbog zdravstvenih razloga. Danas je poprilična gužva u Gradskom društvu Crvenog križa. Da bi se pristupilo akciji treba proći prvu stepenicu, mjerenje tlaka i temperature uz razgovor s medicinskim osobljem o općem zdravstvenom stanju, odnosno, kako kaže doktor Milan Petković iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba:
Petković

Je su li izmjereni, vrijednosti tlaka koje odstupaju od normalnih, ili povišena temperatura?
Petković

Nakon razgovora s doktorom, za pristup akciji čeka…
Jindra

Danas sa svojih 52 davanja Dalibor Jindra kako kaže, dobro je…
Jindra

U prostoriji gdje se daje krv u prvom planu ženska ekipa, dvije Lidije, od kojih je dobro poznata nam Lidija Horvat. Ona redovno sudjeluje u akcijama i ovo je jubilarni 10-ti put. Kako o razlozima zbog kojih daje krv kaže Lidija Horvat:
Horvat

Provedba prve ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi završava sutra u Siraču u Osnovnoj školi od 10 do 12 sati i Daruvaru u Gradskom društvu Crvenog križa od 13,30 do 15,30. Ovom prilikom dobrovoljne darivatelje još jednom poziva za sudjelovanje u akciji doktor Milan Petković:
Petković

Organizatori prve ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Daruvaru i Siraču Gradsko društvo Crvenog križa Daruvar i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu iz Zagreba uz poziv na sudjelovanje zahvaljuju se dobrovoljnim darivateljima s daruvarskog područja na 1534 doze krvi prikupljene tijekom prošle godine i upućuju srdačne čestitke za dobrom, zdravom, i sretnom 2023. godinom!

Back to top button