Vijesti

Proslavljen 130-ti rođendan DVD-a Sirač

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sirač krajem prošlog tjedna na svečanosti priređenoj dijelom na otvorenom i dijelom u zatvorenom prostoru proslavilo je velikih, 130 godina postojanja i rada.

U uvodu u temu o povezanosti kiše i vatrogasaca. U sezoni požara kiša je vatrogascima saveznik, kada je obilna, kiša iz saveznika izrasta u protivnika s kojim se također vatrogasci suočavaju, a u vatrogasnim svečanostima poput ove u Siraču, kiša je ponovno neizbježna jer je stigla kao nepozvan gost i utjecala na planove u dijelu programa planiranog na otvorenom prostoru. Kada potisnemo u drugi plan atmosferske prilike, u prvom planu je jubilarnih 130 godina rada i djelovanja vatrogasaca u Siraču. Tim povodom izvršena je primopredaja vatrogasnog vozila u Hrvatskom domu, a o kakvom vozilu se radi pojasnio je u ime siračkog dobrovoljnog vatrogasnog društva Josip Hamp:
Hamp

Vozilo je kupljeno zahvaljujući donacijama donatora:
Hamp

U prilog velikih 130 godina djelovanja i rada siračkih vatrogasaca ukratko o DVD-u Sirač. Vatrogasaca je u ovom društvu a kako kaže Josip Hamp:
Hamp

Što se tiče intervencija u slučaju potrebe u mjestu djelovanja društva:
Hamp

Čuli smo koliko ima ljudi u DVD-u Sirač a što je s opremom, uz spomenuto vozilo za koje je primopredaja obavljena u petak:
Hamp

Podvlačenje crte ispod velikih jubileja prilika je izdvojiti najbolje od najboljih vatrogasaca, nagrađene priznanjima. To su…
Hamp

…i Josip Hamp naš sugovornik, dobitnik veteranske medalje, a najviše državno odlikovanje Đuro Deželić povelja i plaketa, bit će mu uručeno u Zagrebu na proslavi Svetog Florijana iduće godine u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice. U ime slušatelja čestitamo Josipu Hapmu, a on se u ime kolega zahvaljuje svim vatrogascima:
Hamp

Back to top button