Vijesti

Proslava knjige hrvatske u daruvarskoj knjižnici

Dan za danom, 22. travnja Dan hrvatske a 23. travnja je Dan svjetske knjige. U znak sjećanja na dovršetak Judite, prvog umjetničkog epa hrvatske književnosti kojeg je na hrvatskom jeziku napisao Marko Marulić prije 523 godine, danas se u Pučkoj knjižnici i čitaonici u Daruvaru proslavila knjiga hrvatska u društvu poklonika knjige, promicatelja čitanja i pisanja, urednika i književnika. U program nas u ime domaćina i organizatora uvodi ravnateljica Pučke knjižnice i čitaonice Romana Horvat:
Horvat

U jubilarnih 20 godina susreta najčitatelja u našim narodnim knjižnicama:
Horvat

Na današnjem susretu uz najčitatelje, knjižničarke, knjižničare i književnike bila je:
Horvat

Neda Adamović knjižničarka bjelovarske narodne knjižnice Petar Preradović prošle godine izabrana za najknjižničarku, predstavljajući goste književnike, urednika i fotografa o osmišljavanju programskog koncepta jubilarnih susreta najčitatelja u Daruvaru kaže:
Adamović

Vid Jakša Opačić dominantno je književni urednik u Nakladničkoj kući Mozaik knjiga a djeca su ga inspirirala za autorski rad i jednu novu knjigu Hrvatski znamenitaši koja svima može biti oslonac. Poslušajmo Vida Jakšu Opačića:
Opačić

Autora Hrvatskih znamenitaša inspirirala su njegova djeca:
Opačić

Književnika i fotografa Ozrena Majerića pitamo za balans između ova dva zanimanja kojima se bavi u novoj knjizi Skriveno:
Majerić

Ozren kako kaže piše kontinuirano a njegova inspiracija su:
Majerić

Razotkrivanje je:
Majerić

Knjige za upoznavanje sebe u prvom planu sigurno pomažu:
Majerić

Malo više vremena za knjigu zbog sebe i širenja pogleda na svijet. Naš mali grad u velikom svijetu kako izgleda gostima Pučke knjižnice Vidu Jakši Opačiću i Ozrenu Majeriću:
Opačić/Majerić

Uz goste, najčitatelje iz BBŽ, današnju proslavu svojim je dolaskom podržala zamjenica gradonačelnika Daruvara Vanda Cegledi.

Back to top button