Vijesti

Proslava Dan pobjede u Daruvaru

U povodu današnjeg Dana pobjede Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. godišnjice vojno-redarstvene operacije Oluja, komemorativni skup održan je u dopodnevnim satima kod Spomenika braniteljima Daruvara u Parku Antuna Jankovića. Okupili su se pripadnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Grada Daruvara, predstavnik Općine Končanica, izaslanstva Policijske postaje Daruvar, Javne vatrogasne postrojbe Daruvar, pripadnici javnih tvrtki i ustanova, udruga civilnog društva i mladi. U prazničnom ozračju okupljeni su se poklonili svojim prijateljima, kolegama, suborcima, zapaljene su svijeće i položen vijenac. Ispred Spomenika braniteljima Daruvara. U drugom dijelu programa skupu se obratio jedan od zapovjednika 24. MAD-a Josip Geler. Govor u kojem je sudionik Oluje u ime svih koji su s ovog našeg područja oslobađali teritorij Hrvatske prije 27 godina, pamti se po izgovorenim riječima i želji čovjeka, kršćanina koji je srcem ušao u operacije da vrijeme u kojem živimo bude ispunjeno zadovoljstvom, povezanošću i zajedništvom. I u tim trenucima propitivanja dogodilo se da mažoretkinja iz prve garde izgubi svijest. Voditeljica Da-Ma Ivana Horvat u jednom skoku bila je pokraj nje, i pokazala majčinsku brigu prema djevojčici odnosni djevojci kojoj je toplinski val vidno zasmetao. Iz svake se situacije izvuče pouka a iz ove kako je Ivana Horvat rekla:
Horvat

Prisutni su komentirali kako je mogući razlog pada i preskakanje obroka kojem su mlade djevojke sklone, međutim Ivana Horvat naglašava:
Horvat

Informacijski povratak je na važan trenutak u suvremenoj povijesti Hrvatske obilježavanje Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. U povodu ovog važnog datuma koji je raznovrsnim programskim sadržajima obilježen u Daruvaru zamjenica gradonačelnika Daruvara Vanda Cegledi istaknula je:
Cegledi

Vjerski obred predvodio je župnik Župe Presvetog Trojstva Ivan Popić nadovezujući se porukom iz Evanđelja na riječi Josipa Gelera, kršćanina koji kako je rekao oprašta a ne zaboravlja…
Popić

Uočavanjem i isticanjem detalja koji se čine kao prepreka boljem životu u Hrvatskoj otvara se put njihovim promjenama. Most koji je povezao Hrvatsku otvoren prije nekoliko dana, župniku je poslužio kao simbolika isticanja postupaka, što činiti kako bismo sami svojim djelovanjem bili toliko željena promjena:
Popić

Župnik Ivan Popić u propovjedi na komemoraciji svim prisutnima koji su ga slušali i razumjeli povjerio je želju da budemo graditelji mostova prijateljstva i ljubavi među ljudima:
Popić

Iz Daruvara prema jugu na središnjoj svečanosti proslave pobjedničke vojno redarstvene operacije Oluja, čast podići zastavu na Kninskoj tvrđavi pripala je Zvonku Jandi, Daruvarčanu, pripadniku Udruge Hrvatske policije branitelja Daruvara 91., saznali smo od predsjednika Udruge Ive Gjajića.

U prilog programima obilježavanja Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja dodajmo kako je za sve okupljene na Trgu, grah u dosada najvećem kotlu skuhao Marijan Novak. Bilo je to a kako je glavni kuhar rekao, gotovo 350 porcija, od 170 litara graha skuhanog u kotlu od 300 litara.

Irena Ivanović-Lasta

Back to top button