Vijesti

Promjene u Vijeću i Povjerenstvima

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Daruvara prisegu je položio Stevica Benedek nakon što je mandat dužnosti vijećnika iz osobnih razloga stavio u mirovanje Igor Jareš. S obzirom na članstvo Igora Jareša u Povjerenstvu za Proračun i financije slijedom novonastale situacije Povjerenstvo za izbor i imenovanja jednoglasno je prihvatilo prijedlog predsjednika da se umjesto dosadašnjeg člana Igora Jareša imenuje Dalibor Jareš.

Vijećnici su donijeli izmjenu i dopunu Odluke o imenovanju članova Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda na području Grada Daruvara. U Povjerenstvu su predsjednik Boro Karačić i članovi Kristijan Hroh, Mirko Kajgana, Zdenko Kin, Marko Cegledi, Dario Kolouch, Tea Mik, David Alexander Župan i Ivana Jurić Voborski.

Vijećnici su jednoglasno pružili podršku jedinoj kandidatkinji na natječaju za ravnateljicu Pučke knjižnice i čitaonice Romani Horvat koja će i u novom četverogodišnjem mandatu voditi ovu gradsku ustanovu.

Na sjednici Vijeća zbog višemjesečne neaktivnosti raspušten je dosadašnji saziv Savjeta mladih Grada Daruvara. Gradsko vijeće Grada Daruvara donijelo je Odluku o osnivanju Savjeta mladih Grada Daruvara što je bilo potrebno promjenom Zakona. Promjena se odnosi na broj članova, umjesto sedam u novom sazivu Savjeta mladih bit će pet članova.

Back to top button